Модули за кухня. Как можете да сглобите кухнята на вашите мечти, без да се охарчите.

Предполагаме сте чували за модули за кухни, те са отделни шкафчета, които сами по себе си, можете да сглобите в кухня, те са изключително полезни за интериорните дизайнери и хората, които се занимават професионално с мебели и обзавеждане. Това е така, защото имате възможност да наредите, сглобите, съставите вашата кухня модул по модул без да се затруднявате в мерене, поръчка, цветове и т.н.

Модулите за кухня или модулните модели можете да намерите във всеки онлайн магазин за мебели, в тази категория попадат шкафчета за мивка, шкафчета за електроника, горни и долни шкафчета, подходящи да се поставят в конфигурацията, която вие искате и желаете.

Идеята  е да сглобите гигантският пъзел на вашето обзавеждане и да направите нещата неустоими за вас и вашите гости. За целта можете да наемете интериорен дизайнер, или да се посъветвате (внимавайте с това) с човек от компанията, от която искате да закупите модулите.

Нещата за които трябва задължително да се огледате са : има ли щети при преноса, кой ще ви ги сглоби, колко пари е доставката (те не са обемни) и има ли възможност да ги върнете в срок ?

Как да направите план на позиционирането на отделните модели ?

  1. Направете малка скица, в която правите дизайн на кухнята, като подреждане на модулите.
  2. Помислете какви уреди и техника ще има във вашата кухня и къде ще са позиционирани те.
  3. Потърсете готови модели, за да се ориентирате в правилните дизайни, които са в крак с т. нар. мода на модули за кухня.
  4. Направете проучване, къде можете да ги закупите поотделно, на добра и достъпна цена, често тук цената е доста добра, защото фирмите ги разглеждат като отделни елементи, а не като цяло, това е така, защото много хора си вземат само едно – две модулчета и допълват интериора с тях.
  5. Не правете компромис в качеството на изработката и материалите. Без съмнение това се пренебрегва най – много, защото хората знаят много малко за това и тази тема. Какво трябва да гледате, накратко ? – дали са добре закрепени фазерите (задната част, талашит) с какво са закрепени с пирони или с скоби, какви са метални, стоманени? Какви са механизмите на модулите, пуш ли са или са обикновените,които се чупят всеки месец. Изисквайте промяна, ако някой от тези неща са пропуснати или направо си липсват.
  6. Направете заявка за доставката, кое колко струва, често мебелните фирми нарочно дават по ниски цени, за да може да печелят от висока доставка и обратно. Не винаги ниската цена значи, че е на оферта продукта или модела.
  7. Монтаж – важно, много важно. Погрижете се професионалисти да го направят или от фирмата или някой, който има голям опит. ТУк е слабото място на кухнята на модули, тук е мястото ,където се решава дали ще имате страхотна кухня или нещо нормално.

Благодарим ви за отделеното време, ще се радваме да споделите вашите премеждия при избор на модели или отделни модули, особено знаем, че имате опит в шкафчетата за мивки.

Успех и весело посрещане на празниците!