Имате ли идея как да изберете автомобил нов внос от автокъща?

Съгласни ли сте с твърдението, че покупката на кола нов внос е безсмислен хазарт? Казват, че рисковете, които крие покупката на кола от автокъща, която редовно внася автомобили у нас, са повече отколкото можете да си представите. Но ако продължим с черногледството то със сигурност този бизнес би останал в зоната на фалиращите. А всъщност статистиката показва, че именно автокъщите в София и по-големите градове в страната се радват на изключителен прогрес и ръст на печалбите. И така ако направите анализ на мненията и коментарите в Интернет пространството то определено ще срещнете две основни гледни точки – тази на почитателите и привържениците на покупка на кола от автокъща и другите, за които това е безсмислено поет риск.

Няма как да кажем кои твърдения са по-правдоподобни, тъй като и двете страни имат своите основания да поддържат тезите си за предимствата и недостатъците на покупка на употребявана кола от автокъща в София. Има обаче няколко безценни съвета, които не е желателно да пренебрегвате, тъй като на практика те могат да са подов да избегнете тези рискови ситуации, в които попадат много хора, желаещи да си купят употребяван автомобил.

  • Задължително подберете автокъща в София, която има изградени позиции на пазара и се ползва с добро име. Знаем, че такива са рядкост, но въпреки това намерете време е и проучете тенденциите и нагласите на клиенти, конкуренти и дори бивши служители.
  • След като сте избрали автокъщата направете списък на колите, които сте набелязали от сайта на търговеца. Така ще отидете подготвени на адреса на автокъщата в София и няма да губите време в обикаляне след множеството изложение автомобили.употребяван автомобил
  • Направете оглед на купето и външния вид на превозното средство. Възможни са дефекти, тъй като все пак колата, която купувате не е чисто нова, а вече употребявана. Много кандидат –купувачи считат, че дребните дефекти по колата не са от значение, но когато инвестирате пари то е логично да бъдете взискателни и критични. Затова при съмнения за пребоядисване и всякакви други козметични поправки е по-добре да преминете към следващия автомобил, който сте набелязали за оглед.
  • При положение, че вече имате фаворит сред предложенията на избраната автокъща в София е време и за тест драйв. Това е най-важния момент от покупката на употребявана кола. Само така ще можете да усетите, че именно това е вашето превозно средство и се чувствате удобно, комфортно и сигурно в него. Съвета на по-опитните шофьори и де на забравите да минете през неравности. Не казваме, че това трябва да бъде с висока скорост върху липсваща шахта, а наистина да подходите отговорно и осъзнато за да усетите дали автомобила има проблем с окачването.
  • Препоръчителен е технически преглед от познат, кой е наясно с автомобилите и наистина може да изрази компетентно мнение по отношение на състоянието на колата.
  • Проверка на оригиналните документи на колата, които гарантират нейната административна изрядност. Ако пренебрегнете този елемент, то имайте предвид, ме не са изключени проблеми при регистрирането на преводното средство на ваше име.

Това са основните правила, които не бива да пропускате да проверите, особено ако избирате автомобил нов внос от автокъщи в София или други градове в страната. Те разбира се, не изключват основните рискове, които поемате с избора на автомобил втора ръка. А те са напълно ясни за повечето купувачи. Такива са например некоректните показания на километража. Фалшифициране на сервизната книжка, която да показва основните технически ремонти, които са извършвани по колата. Ограбени оригинални части, подмяна на акумулатора с такъв, който ще работи колкото да изкарате колата от автокъщата и много други технически трикове, ощетяващи бъдещите собственици наистина честичко се прилагат от голям процент от търговците на кали не само от София, но и от цялата страна.