По – добрият избор на зъболекар.

Честото посещение при зъболекаря Ви е повод да се замислите дали полагате достатъчно грижи за устната си хигиена. Първият въпрос, който задава специалиста е с какво се храните. Ако сте податливи на кариеси е желателно да ограничите определени храни, така че по този начин да намалите киселинността в устната кухина. Всеки зъболекар Бургас ще потвърди, че това е строго индивидуално и зависи от самата предразположеност на зъбите Ви към  определени заболявания. Дори може да има генетична предразположеност към определени такива.
Като начало се препоръчва да се проверява нивото на рН на слюнката.  Това много лесно се прави в домашни условия с тест лентички. Така с тяхна помощ ще знаете какво да избягвате да ядете при условие, че има голяма вероятност от нивото на рН да получите изтъняване на емайла и да се появи така неприятният за всеки от нас кариес. Кой не обича вкуса на шоколада и сладоледа, но е добре след употребата им да почистите старателно зъбите си, дори и само с вода за уста , като по този начин ще нормализирате киселинността в устната кухина.

Проучване на зъболекар бургас показва, че прекомерната употреба на кофеин също влияе върху здравето на зъбите ни. Ако успеете да сведете кафето до едно и то сутрин ще си разрешите голяма част от проблемите, които имате. Оптималното ниво на рН трябва да е равно на 7. С по-високо или по-ниско съдържание можете да нормализирате до тези стойности и само с чиста вода. Така че винаги имате вариант, който да Ви е под ръка, ако не разполагате с почистващи средства като четка и паста за зъби. Водата в случая играе ролята на балансьор.

Когато имате притеснения по отношение на здравето на Вашите зъби се свържете със зъболекар бургас. Винаги при преглед искайте съвет, така ще знаете че е професионално даден  и няма от какво да се притеснявате. Успеете ли да се справите и да следвате всеки съвет от зъболекар бургас, то гарантираме, че няма да имате толкова голяма нужда от лечение както до сега.

За свое удобство често избираме да посещаваме зъболекаря, който е най-близо до дома или офиса ни. Но практиката показва, че посетим ли го веднъж и останете ли доволни то дори и да премести кабинета си на друго място Вие ще го последвате. Българина трудно се доверява на специалисти, които действително полагат грижи за здравословното му състояние и това може да е една от причините трудно да сменя зъболекар бургас, на който вече е гласувал такова.