По – добрият избор на зъболекар.

Честото посещение при зъболекаря Ви е повод да се замислите дали полагате достатъчно грижи за устната си хигиена. Първият въпрос, който задава специалиста е с какво се храните. Ако сте податливи на кариеси е желателно да ограничите определени храни, така че по този начин да намалите киселинността в устната кухина. Всеки зъболекар Бургас ще потвърди, че това е строго индивидуално и зависи от самата предразположеност на зъбите Ви към  определени заболявания. Дори може да има генетична предразположеност към определени такива.43008091702-2697
Като начало се препоръчва да се проверява нивото на рН на слюнката.  Това много лесно се прави в домашни условия с тест лентички. Така с тяхна помощ ще знаете какво да избягвате да ядете при условие, че има голяма вероятност от нивото на рН да получите изтъняване на емайла и да се появи така неприятният за всеки от нас кариес. Кой не обича вкуса на шоколада и сладоледа, но е добре след употребата им да почистите старателно зъбите си, дори и само с вода за уста , като по този начин ще нормализирате киселинността в устната кухина.

Проучване на зъболекар бургас показва, че прекомерната употреба на кофеин също влияе върху здравето на зъбите ни. Ако успеете да сведете кафето до едно и то сутрин ще си разрешите голяма част от проблемите, които имате. Оптималното ниво на рН трябва да е равно на 7. С по-високо или по-ниско съдържание можете да нормализирате до тези стойности и само с чиста вода. Така че винаги имате вариант, който да Ви е под ръка, ако не разполагате с почистващи средства като четка и паста за зъби. Водата в случая играе ролята на балансьор.

Когато имате притеснения по отношение на здравето на Вашите зъби се свържете със зъболекар бургас. Винаги при преглед искайте съвет, така ще знаете че е професионално даден  и няма от какво да се притеснявате. Успеете ли да се справите и да следвате всеки съвет от зъболекар бургас, то гарантираме, че няма да имате толкова голяма нужда от лечение както до сега.

За свое удобство често избираме да посещаваме зъболекаря, който е най-близо до дома или офиса ни. Но практиката показва, че посетим ли го веднъж и останете ли доволни то дори и да премести кабинета си на друго място Вие ще го последвате. Българина трудно се доверява на специалисти, които действително полагат грижи за здравословното му състояние и това може да е една от причините трудно да сменя зъболекар бургас, на който вече е гласувал такова.