Как некачественото дизелово гориво може да повреди автомобила Ви

Когато цените на горивата се повишават, шофьорите са склонни да търсят по-евтини варианти, забравяйки съпътстващите ги опасности. Рисковете са известни на тези, които се грижат за колите си, но някои шофьори предпочитат просто да ги игнорират, дори когато Дефектите започнат да се проявяват. И в крайна сметка се оказва, че няма нищо по-скъпо от евтиното, лошо дизелово гориво.

Некачественото нискобюджетно дизелово гориво в по-дългосрочен план излиза скъпо, защото съдържа частици, които запушват филтъра и в крайна сметка се поврежда горивната помпа.

Лошото дизелово гориво се отразява по няколко начина на автомобила. Ето до какви щети може да доведе то:

Необичаен звук от двигателя

Може би сте чували пукащ звук от двигателя на автомобила, докато шофирате с по-висока скорост. Това е ефектът от лошото дизелово гориво, което блокира потока, през който се подава нафта към двигателя. Блокадата принуждава двигателя да губи налягане, като по този начин предизвиква появата на този необичаен звук.

Загуба на мощност

В този случай колата ще произвежда необичаен звук по време на ускорение.

Подобна неизправност е често срещана по време на сутрешните часове или при първоначално запалване на автомобила.

Необичайна мощност

Некачественото дизелово гориво оказва отрицателно въздействие главно върху горивния филтър, тъй като частично се намалява възможността му да улови праховите частици от циркулациите във вътрешните части на двигателя. Това създава необичайно нарастване на мощността или само ускоряването на автомобила.

Повреда на двигателя

В крайна сметка е много вероятно двигателят да се повреди, поради невъзможност на горивната помпа да му достави достатъчно дизелово гориво. Това е не само опасно, но и скъпо струващ ремонт в дългосрочен план.

Колебание в работата на двигателя

Лошото дизелово гориво затруднява работата на автомобила. Двигателят може да изпита колебание, поради непълното изгаряне на някои горивни компоненти, което от своя страна кара свещите да прекъсват.

Трудно запалване

Когато вашият автомобил изпитва трудности при запалването, е много вероятно това да е резултат от неправилно подаване на дизелово гориво. Стартирането на колата зависи главно от постоянния и непрекъснат поток на гориво в двигателя, което от своя страна се изгаря във вид на енергия, необходима за доброто функциониране на автомобила.

Стандарти при дизеловото гориво

Стандартна маркировка показва, че горивото, продавано на определена бензиностанция, е сертифицирано, след като е било тествано на определени интервали. Една от бензиностанциите, на които се предлага качествено дизелово гориво е Дизелор. Веригата представя само качествени горива на своите клиенти, като в това може да се увери всеки желаещ.

Важно е да знаете също, че петролните горива се класифицират като обикновени нискооктанови или премиум високооктанови. Преди да изберете с какво да заредите колата си, трябва да разберете кой тип е подходящ за нея.

Некачественото дизелово гориво е смес между висококачествено гориво и нискокачествени продукти, което води до промяна в химичните му свойства. Този вид гориво представя опасност за автомобилния двигател и в много случаи води до повреда на превозното средство. Именно поради тази причина е желателно да зареждате само от утвърдени бензиностанции предлагащи качествено дизелово гориво.