Каква е разликата между ергономичен и ортопедичен матрак

Много модерни термини навлязоха в ежедневието ни. Някои от тях навярно се използват за благозвучие, но пък други определено са от значение, когато се определят конкретни технически качества на продуктите. Днес ще си говорим за ергономичност и ортопедичност – два термина, които се прилагат в матрачния сектор като описание на типа продукти, които клиентите избират. Въпреки, че звучат някак сложно и неразбираемо то се касае за определения, благодарение на които всеки потребител може да си изясни някои особености, които са решаващи за удобството и здравословната почивка. С Мебели АРЕНА и продуктите от каталога на търговеца днес ще ви представим едни наистина добри и удовлетворяващи изискванията ви спални принадлежности.

Ергономичен матрак – за всеки ли е подходящ

Ергономията е наука, която разглежда подхода спрямо който тялото успява да задоволи естествената си форма и да предостави отлични условия за работа, друг вид действие или почивка. Когато се говори за ергономични мебели то се има предвид онези, които следват линиите на фигурата и са способни да намалят риска от евентуални травми.

Ергономични са онези матраци, които се характеризират с:

  • Мекота, която следа извивките на тялото;
  • Обгръщат тялото и осигуряват нежно докосване и идеални условия за почивка;
  • Нагаждат се спрямо физическите ви особености и допринасят за постигане на удобна поза за почивка и сън без риск от травми или усещане за дискомфорт.

Буквално в такива матраци ще потънете. Те се изработват от мемори пяна, латекс и други меки пълнежи, които гарантират нежна прегръдка и грижа. Способността им да запомнят любимите ви пози ги прави уникални и съвършени продукти, гарантиращи пълноценното ви възстановяване.

Ортопедични – същност и специфика

Има периоди, в които човешкото тяло с нуждае от по-добра опора. В ранна детска възраст, юношество, при проблеми с опорно-двигателната система, хронични болки в костите и други идеалното решение за матрак се оказват именно ортопедичните. Характерно за този тип продукти е това, че те са:

  • Стабилни;
  • Осигуряващи опора;
  • С високо ниво на твърдост;
  • Здрави;
  • С висок процент износоустойчивост.

Приоритетни и препоръчителни са при потребители, чиято костна структура изисква повече внимание. Моделите не позволяват увисване на тялото и осигуряват една много стабилна позиция независимо от това каква е любимата ви поза за сън и почивка. Особено е отношението на тези продукти спрямо хора с конкретни заболявания, които се изострят именно по време на покой на тялото. Ортопедичните матраци, които ще откриете в каталога на Мебели АРЕНА са изключително качествени със седемте зони на твърдост, посредством които си осигурявате перфектни условия за възстановяване и сън.