Естетика, удобство, поддржка – фактори за избор на столове за кухня

Предложенията за мебели за трапезария могат да бъдат разделени в две основни категории – комплекти или единични елементи. Комплектите за трапезария включват маса и столове, а когато се предлагат в единични варианти то сами можем да определим размерите на масата както и броя на столовете, които да позиционираме около нея. Обзавеждането на трапезния кът може да срещне редица трудности. Ако сте привилегировани и имате отделно помещение за хранене то със сигурност можете д се развихрите с голяма маса, изискани и стилни столчета. Но ако трапезарията е част от кухненската зона то ето, че вече имате ограничения, с които да се съобразите. Компромиси със сигурност ще се наложи да правите и те са главно в това да балансирате пространството и да създадете приятна и комфортна обстановка.

Столовете – детайлите, без които не можем в трапезарията

Столове за кухня, трапезни столове, столове за хранене – наименованията, под които можете да откриете тези важни мебели са много. Главната им функция е съсредоточена върху това да предоставят удобство и комфорт без значение дали престоя ви на масата е по-дълъг или не. Когато са част от кухнята столовете задължително трябва да бъдат като продължение на интериорния замисъл. Съчетаването по цвят, дизайн, размери са онези акценти, които не бива да бъдат пренебрегвани.

И това не е всичко. Столовете в кухнята са подложени на натоварване. Често по тях забелязваме:Трапезен стол

  • Петна от мазнина;
  • Лекета от детска храна;
  • Течности като червено вино;
  • Всякакви замърсявания, които са неизбежни поради това, че се ползват при консумиране на храни и напитки.

Ето ги причините да помислите не само за стила, естетиката и здравината им, а също и за поддръжката им. За да запазят своите столове в кухнята много домакинства поставят предпазни калъфи върху основната тапицерия, които лесно се свалят и перат. Други пък са по-практични  избират столове с тапицерия, която не се нуждае от специални грижи и само с хладка вода и памучна кърпа връщат техния блестящ първоначален вид.