Колко струва изграждането на инсталация за подово отопление

Осъзнавайки необходимостта от оптимизиране разходите за отопление днес искаме да ви представим максимално правилен вариант, с който да си осигурите уют и комфорт през зимата. Предвид това, че самите клиенти станаха много по-взискателни и отговорни към критериите, по които избират уреди и отоплителни решения има защо днес да надникнем във вариант, който очевидно се радва на доста сериозен интерес. Може би основните причини за увеличаване броя на почитателите е не само достъпната за подово отопление цена, а също така и към безпрецедентните качества на инсталацията, която осигурява ниски сметки, цялостен уют и чистота.

Пет основателно аргументирани причини да инсталирате инсталация с подово отопление

Цената е оправдана. Въпреки, че за много клиенти инвестицията е твърде висока то това, което е необходимо да споделим е, че ръста на възвръщаемост на инвестицията наистина е повод да не се замисляме прекалено дълго време за нейната финансова измеримост. Реално веднъж инсталирано такова подово отопление ще служи за отопляването на имота ви години наред, което е начин да се намалят разходите и да бъде определена инвестицията като икономически изгодна.

И тъй като споменахме за пет съществени аргумента, които да вземете предвид при търсене на максимално удобен способ за осигуряване на топлина в дома то ето какво точно имаме предвид:Изолация за подово отопление

 • Подовото отопление е сред най-дискретните методи за осигуряване на топлина в дома

След извършения монтаж инсталацията остава под декоративната подова настилка и реално тя е невидима, не се налага да се съобразявате с местоположението на тръбите;

 • Осигурява цялостно отопление на жилището

Навсякъде където имате положени тръби на инсталацията можете да разчитате на поддържане на оптимално приятна температура;

 • Подходящо е за всякакъв тип пространства

За коридори, спални, кухни, всекидневни и помещения с различна квадратура е подходящо такъв тип отопляване;

 • Използва се един източник на енергия

В зависимост от това дали е водно или „сухо“ подовото отопление разчита на един енергиен източник, което прави възможно реализирането на икономии през зимния сезон;

 • Чисто и безшумно

Ако при други уреди и инсталации се налага редовно почистване на радиаторите, филтрите и други елементи, които реално натрупват много прах то тук очевидно си спестявате този домакински ангажимент. По отношение на шума от инсталацията също можете да бъдете спокойни, защото не се налага да спите с тапи на ушите. Специалисти споделят, че работата на инсталацията е безшумна и не причинява никакъв дискомфорт при експлоатацията ѝ.

От какво се определя цената

Със сигурност вече се уверихте, че отопляването с подово отопление е сред разумните методи, които ще ви гарантират удобство, приятна температура в дома, ниски енергийни разходи. Но основния въпрос, който навярно ви вълнува е каква ще бъде първоначалната инвестиция, която да вложите в изпълнение на този замисъл. Всеки професионалист ще потвърди, че е безпредметно да с дава конкретна оферта преди да бъде направен обстоен анализ на имота.

Определянето на стойността на инсталацията е комплексна и тя зависи от:

 • Обща площ на имота, който ще се отоплява;
 • В които помещения ще има изградена инсталация;
 • Какъв уред ще осигурява топлинната енергия;
 • Водно или сухо подово отопление предпочитате;
 • Страна на произход/производител на инсталацията;
 • Мощност;
 • Тип на отопляваното пространство и т.нат.

Без детайлизиране дори на най-дребните детайли е немислимо да се постави рамка за цена, която да ви бъде отправна точка за парите, които ще инвестират в отоплителната инсталация. Обикновена при всеки реален интерес и запитване за оферта специализираните фирми, които предлагат на вниманието ни такива услуги изискват да направят първо оглед, замерване и едва след това да изготвят коректна цена.

Всяка една оферта е строго индивидуална и се формулира спрямо персоналните характеристики на жилището и очакванията на домакинството за намаляване на разходите и реализиране на икономии.