Избиране на детско легло според възрастта на детето

Хубаво е, че повечето родители подхождат с перспектива при избирането на детско легло, но онова, което е важно да споделим с тях е факта, че е от много голямо значение за каква възраст е предназначено леглото. Вариантите от мебелите производители не са малко и днес ще се опитаме да ги класифицираме спрямо това на каква възраст е детето.

Видове легла за детска стая

Качествени и здрави са основните изисквания, които имат родителите към леглата, които смятат да изберат за детските стаи на своите деца. Определено онова, което е водещо не е малко, но от съществен ключов момент е възрастта на детето. Ето какви видове легла можете да откриете на пазара съобразно възрастта на младия потребител:

  • Бебешки леглаЛегло

Това са креватчета, които са с оптимална продължителност на експлоатация до 4 години. Те са ефективни по това, ме са компактни и са достатъчно удобни за ползване от малки бебета. Дървени кошари, кошчета, туристически кошари и всякои други модели се предлагат в търговската мрежа от легла, които са предназначени за деца в тази възраст;

  • Предучилищна и училищна възраст

Тук става въпрос за единични легла, които могат да се ползват от деца, които вее са преминали в един друг етап от своето развитие. Тук моделите могат да бъдат – единични легла, ъглови легла, двуетажни легла, легла с тематичен дизайн (кола, кораб, карета и други). Леглата от този вид са подходящ за ползване до 13-14 годишна възраст;

  • Легла за тийнейджъри

Тук говорим да един трети етап от порастването на децата, при които се търси повече удобство и разбира се, по-голям размер. Вариантите могат да бъдат за единични легла, приста, персон и половина и дори такива, които са с размер 140/200.

От това на каква възраст е детето зависи на какво детско легло ще заложат неговите родители за да бъде удобно, спокойно и здравословно неговото възстановяване и почивка.