Кое налага смяната на водомера?

Една от най-често ползваните услуги в София, свързани с ВиК системата са отстраняването на всякакви течове. На следваща позиция по интерес обаче се оказва, че клиентите търсят водопроводчици за подмяна на водомера им. С оглед на правилното и коректно отчитане на водата, която ползваме в ежедневието си на входа на всяка една система има монтиран и узаконен водомер. Това не се отнася само до жилищни или нежилищни сгради в София, а за цялата страна. Има конкретни причини за да бъде подменен един водомер с друг, но освен това имайте предвид, че тази операция се извършва и от специалисти, които имат право да предлагат подобна услуга.водомер смяна

При потребност от смяна на водомер София е важно да знаете следното:

  • Причините за извършването на подмяната на един водомер с друг трябва да бъде основателна. Под основателни причини се има предвид повреден и неправилно отчитащ измервателен уред, както и изтичане срока на експлоатация, който в повечето случаи е между 10 и 15 години в зависимост от модела на водомера. Установяването и определянето на причините като „основателни“ се извършва от лицензирани фирми, които предлагат ВиК услуги в София и областта.
  • След като се установи, че действително стария водомер се нуждае от смяна то стъпката, която е нужно да предприемете е да си изберете фирма, която още веднъж подчертаваме е лицензирана, за извършването на операцията по подмяната на измервателния уред. Обърнете внимание на акцента, че е необходим валиден лиценз. Този детайл има отношение върху това новия ви водомер да бъде монтиран съобразно правилата на доставчика ви на вода в София. Задължително е изготвянето на протоколи, с които напълно законосъобразно се демонтира неработещия и се инсталира нов водомер. Описването на всяка стъпка в съответния документ, извършения тест на работата на новия уред както и поставянето на пломба са част от процеса на узаконяването му. А преимуществото да ползвате услугите на ВиК фирма за смяна на водомер в София на първо място ще спести пари и усилия.
  • Освен тези два основни момента, с които е добре да се запознаете предварително имайте предвид, е като клиент можете да избирате коя лицензирана фирма да извърши смяната на уреда за измерване на разходваното количество вода. А в София не липсват такива и с оглед на намирането на максимално добра оферта можете да поверите тази отговорна задача на специалистите от Хидро Старт.

Водомера и неговата коректна работа са важни за всяко домакинство. Затова не подценявайте необходимостта от смяна и се доверете на опитни, лицензирани водопроводчици, които ще се справят бързо и на разумна цена.