Кокетните обувки са отново на мода

Равните дамски обувки и такива от естествена кожа, съчетана с пера, са едни от най-предпочитаните модели от дизайнерите и модните фенки този сезон.

Друг интересен и привличащ вниманието тренд е този на обувките с отворени пръсти. Но как да оцелеем в най-мразовитите месеци с подобни модели?

Един от начините да следваме модата явно е да не се подчиняваме на здравия разум.

Друга възможност, която дизайнерите ни подсказват са модерните плътните чорапи, които се прокрадват като екстравагантно модно предложение от страна на водещите брандове.

И тъй като за обувките можем да говорим само с много любов, не ни остава нищо друго, освен да разгледаме и да се вдъхновим от актуалните модели дамски обувки тази зима.

Обувките с отворени пръсти не са чак толкова неприложими при нашите зимни климатични условия, ако възнамерявате да ги носите в офиса или по време на новогодишното парти в службата.

Идеята е не само оригинална, но и наистина доста добра, при положение, че ще ви бъде прекалено горещо да стоите обути с боти или ботуши в климатизираните помещения.

Това, че навън температурите са минусови, съвсем не означава, че трябва да забравите за кокетните и красиви дамски обувки. Обувките на Nina Ricci, Phillip Lim и Emillio Pucci са именно такива – съчетание от фина кожа, интересен дизайн, отворен в предната си част, много високи токове и неподправен шик.

Ако сте зиморничави обаче, за вас са подходящи обувките, изработени от плътни естествени материали. Те са не само много меки и комфортни за краката, но и не спарват и не изпотяват стъпалата ви. Актуалните модели, предложени от дизайнери като Александър Маккуин и модния диктатор „Фенди” са решени в материали като кожа, вълна, пера. Зимните модели на Fendi наподобяват ангелски криле и изумяват с прикрепените към тях пера, наподобяващи ефирността и нежността на ангелите.

Колкото и уникални да са едни обувки, ако вие сте динамична млада жена, която непрекъснато се намира в движение, вероятно търсите удобни и топли дамски обувки, които няма да ви предадат, когато най-малко очаквате. Обувките с равни подметки и малък грайфер са напълно подходящи за вашето ежедневие.

В случай, че искате малко по-женствен модел, заложете на обувки с малък квадратен ток или котешко токче. Те са удобни, не изморяват краката и изглеждат наистина добре. Можем да ги наречем универсални, защото се съчетават еднакво добре както с поли с различни дължини, така и с прав панталон.

Друг тип обувки, които са по-подходящи за офиса през зимата са мокасините. Новите модели не са толкова скучни и класически – те са украсени с панделки, пришити пайети и други детайли, които ги правят интересни и широко приложими, така че могат да бъдат носени при всякакви поводи.

Още един доста кокетен, но и екстравагантен вариант на обувки, с които да посрещнете Новата година са различните модели на дамски обувки от прозрачна материя.

Прозрачният ефект е обичан дизайнерски похват, с който се създава фина и кокетна обувка, която не може да остане незабелязана. Някои от моделите са инкрустирани с много оригинални елементи и се превръщат в основен акцент на цялостната визия.

Кокетни или семпли – обувките си остават наша слабост и са едни от най-желаните подаръци.