Колко струва една душ кабина?

Няма никакво съмнение, че душ кабините и параваните са едно функционално средство, с което предпазваме банята си суха. Факт е, че българските апартаменти в повечето случаи са с едно помещение, което се ползва едновременно като тоалетна и баня. А непрекъснатото подсушаване наистина е доста трудоемко и досадно и всъщност докато се опитвате да почистите банята то отново се оказва, че се нуждаете от освежаващ душ. Но дали това удоволствие душ кабината не е скъпо и свързано с харченето на повечко пари? Всъщност ако трябва да направим анализ на пазара то ще установите, една стандартна душ кабина никак не е скъпа и можете да я намерите на приемлива цена.

Цената се определя от много фактори и ето основните – размер, от какви материали е паравана – стъкло или прозрачна пластмаса, коритото дали е с вграден сифон или допълнително ще трябва да се купува такъв, какви са механизмите на затваряне, дали са влагоустойчиви и здрави. Всъщност това са наистина само част от елементите, на които следва да обърнете внимание и наистина не е толкова определящо дали за душ кабини цени ще намерите супер евтини или пък скъпи предложения. Идеята е самият продукт да отговаря на вашите критерии  и строителни специфики и да изглежда все едно е поръчкова, а не поредното масово производство, с което някак решавате проблема с обзавеждането в банята.

След като сте решили, че наистина душ кабината е средството, което желаете да използвате в банята си то е време да се обърнете към специализиран магазин, който предлага висококачествени и на добри цени душ кабини. Вземете в предвид материалите. Обковът, дръжките, пантите и дори размера са определящи. Те трябва да са съобразени с показателите на помещението. По-евтини са стандартните варианти и ако имате възможност за позициониране на такъв то наистина се оказва много практично да купите именно такава. Но не винаги помещението е стандартно като размери и е възможно да има чупки, които наистина да изискват поръчкова душ кабина. Ето, че вече ще се наложи да инвестирате повечко средства, тъй като е добре продукта да пасне идеално, а не да стои като извънземно, което няма никаква работа там. Цените на стандартните варират от около 300 до 400 лева, а поръчковите могат да бъдат два пъти по-скъпи. Освен модела, който ще изберете е добре да направите предварителна консултация и за инсталирането на душ кабината. Защото дори и най-скъпата поръчкова такава няма да е достатъчно ефективна ако е направен калпав монтаж.