Искaте кредит – какво е важно да знаем!

Ако искате да изтеглите кредит, няма универсално решение дали банковия или кредита от фирма е по-удачният вариант за вас. Ако се нуждаете от суми до 2000-3000 лева, то кредитните компании са добър вариант, но ако имате нужда от по-голяма сума, по-добре е да се насочите към фирмите за бързи заеми. През последните години у нас се появи широк диапазон от кредитни компании за краткосрочни заеми, които отпускат дори малки суми, каквито банките не им разрешават.

Как да изберете най-подходящият кредитен посредник за вас?

Онлайн заемите са отличен вариат да получите нужните пари за ремонт, пазаруване на стоки, плащане на сметки или посрещане на непланирани разходи.

Преди да заявите вашето желание за бърз заем е добре да се инфомирате за всички налични оферти на кредитния пазар. Това става лесно, бързо и удобно по електроенен път, благодарение на електронните калкулатори на официалните уебсайтове на банките и фирмите за бързи заеми. Тези кредитни калукалатори са направени по специални фирмули и изчисляват ГПР на всяка отделна оферта. Така ориентировъчно може да изчислите колко възлиза крайната цена на един заем въз основа на погасителния план, на който се спрете. Сравнете положителните и отрицателните страни на кредитните продукти и открийте най-подходящия за вас, като вземете предвид не само очевидните неща, които правят най-силно впечатление на пръв поглед като размер на лихвата, но и всички съпътстващи разходи като такси, комисионни и застраховки.

Банково или небанково дружество е по-добрия вариант?

За човек, който има нужда от банков кредит, банките може да не обърнат внимание на заявлението му и да му откажат поради различни обстоятелства. Дори да има добро кредитно минало, те са насочени по принцип към отпускането на по-големи суми. За заеми от 2000-3000 лв. има голяма вероятност и да ви откажат. Техният ГПР е по-малък, но пък те удържат доста такси.

В кредитната практика съществуваха, поне в близко минало, три вида заеми за частни лица – потребителски кредити, овърдрафт кредити и кредитни карти. Отпускането на бързи кредити по начало е вид дейност, която през последните години се разграничи от стандартните потребителски кредити, макар че бърз заем е вид потребителски кредит.

В случай, че кандидатствате от банка, ще ви се наложи да представите трудов договор и да докажете, че работите от поне 6 месеца на последната си длъжност. Служебна бележка също ще ви бъде необходима. след това ще трябва да посетите общо поне няколко пъти банката и до няколко дни може да получите парите си.

Нуждаете се от спешни пари в брой, но не знаете колко време ще отнеме?

В случай, че сумата от която се нуждаете е до 2000-3000 лв., банките, в които сте кандидатствали във вашето населено място са ви отказали или смятате, че ще ви откажат и решите да изтеглите бърз заем от кредитна компания, то всичко става за няколко часа. Влезте на страницата на избрата кредитна компания, попълнете кратка анкета и до 10 минути служител ще ви съобщи, че сте одобрени. След около час парите ще пристигнат по банков път на вашат карта и вие може да ги изтеглите от всеки банкомат. Няма нужда да ходите до физически офиси, да представяте документи или да разговаряте с някого.