Летните олекотени завивки – кое ги отличава от зимните

Всяка домакиня е наясно, че олекотените завивки се делят на два основни вида – летни  и зимни. Ще попитате защо в горещите летни дни са ви необходими олекотени завивки? Всъщност летните завивки са една добра възможност да се стоплите в хладните сутрини преди още слънцето да се е показало и да е обляло тялото ви в нежна топлина. Така, че нуждата от завивка е повече от логична, а въпросът е какво я прави по-различна от тези, подходящи за зимата.

Основни разлики между летни и зимни завивки

Олекотени завивки летни по самото им наименование е ясно, че са предназначени за употреба при по-топли климатични условия. Онова, което реално отличава летните от зимните завивки е в:

  • Плътността на материала за пълнеж. При летните е доста по-ниска плътността, което не позволява на тялото да се изпотява от прекомерно затопляне;Легло
  • Дишаща пореста структура. Летните завивки са деликатен вариант, който се изработва по специална технология. Мрежестата структура позволява да получавате необходимата топлина, а циркулацията на въздуха се осъществява изключително бързо;
  • Много по-леки от зимните. Ако направите една съпоставка между теглото на лятна и зимна завивка ще забележите, че летните са 4-5 пъти по-леки като тегло. Това всъщност е следствие от по-ниската плътност.

Нежност, мекота, прохлада, осигуряване на оптимална температура на тялото в зависимост от климатичните условия в помещението, в което спите. Така накратко можем да опишем ролята на летните олекотени завивки и затова защо е важно да изберем най-подходящата за нас според сезона.

Препоръчвани са такива завивки както за дома така и за хотели, които се намират в планински райони и нощите са малко по-хладни от градските условия. Така, че ако е настъпил момента да купите летни завивки за дома или хотела ви каним да посетите каталога на Арена, в който ще откриете разнообразие от цветове, десени и размери, които напълно да ви удовлетворят.