Кое налага избора на лицензирана фирма за подмяна на водомер?

Ако рязко са се увеличили стойностите на сметките за вода е редно да направите замерване на водомера. Ако сте от София в центъра за проверка това де се направи, но преди да пристъпите към действие имайте предвид, че първата ви задача е да информирате ВиК дружеството за възникналия казус. На нито един потребител не му е приятно да плаща повече отколкото реално консумира домакинството му и именно затова днес ще наблегнем на едни от най-честите аварии, свързани с водомерите и необходимостта от тяхната подмяна. А правилата са ясно предписани и всяко едно домакинство в София има пълното право да изиска проверка при положение, че водата, която консумира е под това, което излиза като сметка, която трябва да бъде платена. Ако има основание и действително водомера е повреден то вариантите, които стоят пред вас не са много. Всъщност е важно да се намери лицензирана водопроводна фирма, която да демонтира стария и неправилно измерващ консумацията с нов и прецизен.

За наемането на фирма предлагаща услугата водомери подмяна в София имате нужда от няколко съвета. Ясно е, че няма как да продължите да ползвате стария измервателен уред, тъй като той само ви трупа сметки и то съвсем различни от реалното ползвано количество вода. Водопроводчици както знаете в столицата има доста, но не всеки от тях има право да извършва такива демонтажни  и монтажни работи. Когато сте изправени пред предизвикателството да наемете такъв специалист обърнете внимание дали разполага с възможността да предлага такъв тип услуги. От ВиК дружеството имат пакет от компании, които притежават нужния лиценз и всъщност само те могат да подменят измервателните уреди. Ето защо акцента на днешната публикация е в това да се наеме правилния екип, който реално може да гарантира сигурност, надеждност и качество на предлаганата дейност и извършван ремонт.

А опциите, които стоят пред домакинствата в София са следните:Водомер

  • Избор на лицензиран екип, който да извърши подмяната на водомера. Нямат право случайни водопроводчици да предприемат каквито и да било действия по отношение на смяната на стария водомер с нов. В София има достатъчно лицензирани компании, които дори работят по райони и можете да изберете онази, която е в близост до вашия дом. Идеята за ползването на лицензирани услуги е в това да отпадне ангажимента ви като потребител да информирате ВиК дружеството за всяко едно предприето действие. Задачата на лицензирания екип е да свърши всичко вместо вас, като по този начин се спестяват време, пари и нерви. А самия екип от своя страна ще извърши детайлната подмяна съобразно правилата и инструкциите, които са предписани в специална наредба за извършването на подмяна на водомери в София от външни фирми.
  • Избор на вариант за водомер в зависимост от финансовите възможности на домакинството. Водомерите в съвременния си вариант и по-технологично усъвършенствани са такива, че действително предоставят на потребителите удобство. Ако заложите на такъв с дистанционно отчитане ще платите повече пари, но пък няма да се ангажирате с присъствие в дома, което е задължително за физическото отчитане. Лицензираните фирми предоставят на клиентите си възможност за избор и в зависимост от това колко пари са готови да отделят разполагат с идеалния вариант водомер на изгодна цена.
  • Плащане на съответната цена за извършената услуга. И като всеки тип услуга, която ползваме и тук се налага да платим съответната стойност. А тя както стана ясно зависи до голяма степен от това какъв водомер ще изберете. Всъщност когато става въпрос за демонтажни и монтажни дейности офертата е идентична, но всъщност стойността на новия ви водомер е причината едни клиенти да платят по-висока, а други по-ниска цена.

Наистина до тези три точки се свежда вашия ангажимент по отношение на подмяната на измервателния уред.