Луксозни къщи – луксозен начин на живот в естетически категории

Луксът не е само скъп начин на живот, но и връзка с реалността, чрез конкретни естетически реалности

В ues.bg има много примери, които показват разнообразието от луксозни къщи в България. Къщи строени от различни архитекти и строителни фирми, в различно време, но къщи, които отразяват идеите за луксозен начин на живот и аристократична мисъл както в строителите, така и в бъдещите собственици. Днес такива построени луксозни къщи могат да се закупят или вземат под наем, срещу сравнително по-скъпа цена, но с удобства и качества неприсъщи за масовото строителство.

Понеже категорията лукс е много субективен фактор за определяне на дадена къща, предмет и т.н., следва да намерим други неща, които са характерни за философската страна на лукса. Строителството на луксозни къщи е инвестиция във времето. Това значи не само времето, което ще се отнеме за строеж на луксозната къща, но и усъвършенстването на уменията и знанието за построяване на такава.

Строежът е съпътстван от страст и любопитство за сложната природа на обектите, потенциалът на използваните материали, както и сложните техники на изпълнение. Тази мотивация често съществува отвъд изискванията на пазара и съществува известен риск, защото проектите специално за луксозни къщи започват от субективни идеи и виждания, които може да не са в съответствие с изискванията на евентуалните бъдещи купувачи.

http://www.luksozniimoti.com – оферти с луксозни къщи.

Затова при работа с клиенти, от ues.bg, осигуряват цялата начална информация за предложението за луксозна къща. В къщата може да има конкретни естетически реалности, които да не се намират в никоя друга подобна къща на пазара. Това са тънкости в архитектурата, в гледката, в локацията, в интегрираната техника, в инфраструктурата и връзката с други важни за новите собственици места и т.н. Виждате колко е трудно да определим с една дума, каква е основата на лукса, при положение, че има толкова много естетически и функционални категории, които са от значение за сделката.