Вижте как масажа помага за доброто настроение?

Всеки човек е изпитвал неудобството от схващания във врата, кръста и болки в гърба. Един добър масаж би направил чудеса за да бъдат облекчени страданията Ви. Счита се, че масажа не само подобрява здравословното състояние, но има и заслуга за доброто настроение.

Логично е като се има предвид, че когато имате неприятни болки не би било нормално да се усмихвате и наслаждавате на състоянието си. Масажа действа като терапия. Затова посещаваме СПА центрове, в които се отдаваме на пълен релакс.  Приятна приглушена музика, аромат на цветя, който действа отпускащо и ръце на масажист, които се грижат за пълното Ви разлагане на кушетката.  Ако се намирате в гр. София в  квартал Редута, то можете да се възползвате от масажи в София от Arlet.

Много точки които се намират на гърба ако бъдат стимулирани по правилният начин, визираме от специалист , то със сигурност хормонът на настроението ще бъде активиран. Методът на релаксация е този който допълва масажа и това да успеем да му се насладим до последната секунда е пълното съвършенство. Масажите помагат не само при болките, които сме получили в следствие на това, че дълго време ме стояли на течение например. Те са достатъчно ефикасни и при хронични такива, които от време на време напомнят за себе си с пълна сила. Медицината напълно подкрепя този метод на лечение. Не е случайно, че още от деня на раждането бебетата се подлагат на масаж. Така се стимулират техните мускули и циркулацията на кръвта, а също така се прилага един напълно успешен метод за успокояване.

Масажът с правилното масло или тоалетно мляко може да достави пълно удоволствие. Не само, че кожата Ви ще бъде като на бебе, но и лечебните вещества ще успеят по –бързо да проникнат в точката на действие. Предимството което дава добрият масаж след физическа активност, тренировка или друг вид силова дейност е напълно отпускане на мускулатурата. Така ще избегнете и мускулна треска, която е особено неприятна. Напрежението ще е някъде другаде , но не и във вашето тяло.

Изследвания доказват, че с помощта на масажа нивата на ендорфин се повишават. Този хормон на щастието има особена роля за доброто ни настроение и поради това след масаж се чувстваме особено спокойни.

Кръста ни също е много уязвим на схващания. Дори с повдигане на по-тежък предмет можем да си донесем доста главоболия. Един качествен масаж ще направи чудеса. Затова никога не се отказвайте от това удоволствие. Бъдете не само здрави, но и щастливи.  Един терапевтичен масаж е в състояние да възстанови еластичността на схванатите Ви мускули. Съществуват различни по вид масажи, като шведски, шиацу, точков и други. Независимо от това кой ще изберете със сигурност след процедурата ще се чувствате по-щастливи.

Надяваме се следващият път като ви правят масаж да се сетите за нашата статия!

Всичко добро!