Кои са причините да изберете професионален монтаж на радиатори за парно?

Пред много домакинства ежегодно стои въпроса с вариантите за намаляване на сметките за отопление. Търсенето на подходящия уред или изграждането на инсталация се разглежда като способност, която да оптимизира и разходите и да удовлетвори обитателите на имота през студените месеци. Сред предпочитаните начини за постигане на отлична енергийна ефективност на приемлива цена е отопляването с радиатори за парно. Тук ще отбележим, че самите захранващи съоръжения могат да бъдат разнообразни според това каква е спецификата на обекта, неговата архитектура, местоположение и особености. Но за да се изгради цялостна инсталация за отопляване е необходимо използването на услугата монтаж на радиатори за парно от професионален екип. Какво точно се има предвид по отношение на този въпрос предстои да споделим в днешната публикация.

Рентабилност и ефективност от използване на радиатори за парно

Хубавото и приоритетното при отопляването с парно е това, че си осигурявате отлични условия за живот в целия имот. С едно количество разходвано гориво успявате да разпределите топлинната енергия пропорционално във всяко едно помещение, в което имате монтирано тяло.

Точно поради това процента домакинства, които са избрали да се отопляват с централно или локално парно расте. Независимо от това на какъв продукт се доверявате по отношение на използвания ресурс, който може да бъде твърдо гориво, пелети, нафта, газ, ТЕЦ, термопомпа и т.нат. то със сигурност ще установите, че се касае за рентабилно и високоефективно решение, което да благоприятства отоплителния режим на имота ви през зимата.

Положителните качества на радиаторите за парно се отнасят до:

 • Оптимизиране на разходите;
 • Осигуряване на идеални условия за живот през зимата;
 • Топлина и уют в целя дом, където има монтирани тела;
 • Отлична ефективност и усвояване на топлинната енергия.

Струва си да помислите за изграждане на система, с чиято помощ ще можете да отоплявате жилището си евтино и чисто.

Защо професионален монтаж на радиатори за парно?

Може и да ви изглежда лесно, бързо и не толкова трудоемко монтирането на радиатори, но имайте предвид, е тук става въпрос за специфични топлинни разпространители, които е необходимо да се инсталират професионално. Причините за това не са случайни. Когато предстои изграждането на цялостна система за отопление е редно да се спазят конкретни правила. Що се отнася до това да се намери баланса в оборудването на помещенията и ефективното функциониране на отоплителната инсталация е приоритетно да се вземат под внимание някои съществени принципи, налагащи използването на професионални услуги.

Монтажа е важно да бъде извършен от професионалист, защото:

 • Отоплението на имота ще бъде гарантирано ефективно;
 • Ще бъде усвоена топлинната енергия изцяло;
 • Разпространението на топлината ще бъде равномерно;
 • Намалява се риска от топлозагуби;
 • Няма причина да се притеснявате от аварии и повреди;
 • Получавате гаранция от екипа водопроводчици, които ще извършат монтажа;
 • Етапите за инсталация са съобразени с конкретните стандарти и изисквания на производителите на радиатори.

Честа практика е потребителите да избират сами да подменят или извършват монтаж на отоплителните тела. Тази практика се оказва доста грешна, защото крие сериозни рискове от поява на течове и други аварии, които биха нанесли сериозни щети на имуществото. Затова не са за пренебрегване професионалните умения на опитните експерти, чиято основна задача е да удовлетворят вашите нужди от сигурна, безопасна и качествено изградена инсталация с правилен монтаж на радиатори.

Какво включва монтажа?

Ако се интересувате от отопление с радиатори навярно сте проучили стъпите и етапите, през които водопроводчиците ще преминат за да инсталират телата на подходящите за целта места. Приоритетно е да се вземат под внимание способностите, опита и уменията, тъй като именно предвид правилната инсталация можете да разчитате на многократно по-ниски разходи за отопление и отлично функциониране на отоплителната инсталация.

Преди да бъдат интегрирани в системата телата е необходимо да подберете онези, които биха паснали в имота ви. Изборът в случая зависи от чисто архитектурните и интериорни особености, които да допринесат за създаването на балансирана и хармонично организирана среда.  А самия монтаж включва:

 • Определяне броя на телата и тяхното местоположение (обикновено е в зоната на прозорците в помещенията);
 • Избиране на оптимална мощност, която да осигури бързо достигане на желаната температура в помещенията;
 • Избиране на термостати за лесен контрол на топлината;
 • Определяне на начина на монтаж – стенен или подов;
 • Източване на системата и демонтаж на старите тела в случай на смяна, а не ново изграждане на инсталация;
 • Монтиране и напълване на системата;
 • Тестване за евентуални течове и аварии;
 • Издаване на гаранции за извършената работа.

Само професионално ориентираните и извършващи такъв монтаж специалисти биха спазили прецизно и точно всеки един от етапите. А стъпките са от съществено значение за да могат да бъдат удовлетворени потребителите по отношение на ефективността и комфорта, който ще бъде постигнат по отношение на всички онези важни аспекти, касаещи работата на системата.

За повече информация, цени и оферти не се колебайте да се свържете с екипа на Хидростарт – екип с доказан опит и спечелил доверието на множество клиенти.