Морски магнезий – ползи за здравето и красотата

За ползите от магнезия сте чували много. Но знаете ли, че на пазара се предлагат разнообразни видове? Ако търсите качество и изцяло натурален състав на този ценен за човешкия организъм минерал то определено се нуждаете от магнезий морски. Не случайно е известен под това си наименование, тъй като натурални продукт е с произход Мъртво море. Почитателите на мистерията на този природен феномен са наясно, че действително езерото в Близкия изток е не само екзотична дестинация за милиони туристи годишно, а извор на здраве и енергия. Морския магнезий, който се добива от водите на Мъртво море се отличава със своите феноменални качество и безброй ползи за човешкото здраве, а днес ще ви разкрием някои от тях.

Магнезия – защо е толкова важен за човека минерал

Присъствието като количество в човешкото тяло не се отличава с някакви фантастични мащаби, но пък ролята на магнезия е решаваща за осъществяването на над 700 вида функции, които протичат в нашето тяло. Към основните преимущества и ползи от употребата на морски магнезий ще включим:

 • Осигуряване на здрава и силна мускулатура;магнезий
 • За правилно развитие на костите;
 • За свежа и еластична кожа;
 • За повишаване на имунитета;
 • Бързо оздравяване при вирусни и простудни заболявания;
 • За подобряване на метаболизма;
 • Поддържане на сърдечно – съдовата система;
 • За добра мозъчна дейност;
 • За цялостен тонус.

Разбираемо е защо човек трябва да следи нивата на магнезий в организма. Допускането на дефицит със сигурност ще се отрази неблагоприятно върху провеждането на множество функции, които са решаващи за нашето здраве, енергия и тонус. Морския магнезий с изцяло натурален състав е гаранция за поддържане на добри нива на минерала и неговото пълноценно усвояване от организма.

Не само здраве, но и красота

Суетни ли сте? В това няма нищо лошо! Приемането на здравословна храна и използването на висококачествена козметика не винаги е достатъчно за това да дарите на кожата си нужното количество хидратация и еластичност. Но с хранителна добавка морски магнезий със сигурност ще успеете да повишите самочувствието си от добре изглеждащата и подмладена кожа. Морския магнезий освен, че е източник и катализатор за здраве е вашия верен съюзник за добра визия, защото:

 • Подходящ е при проблеми със суха и вяла кожа;
 • Осигурява нужното количество хидратация на кожата за да бъде еластична и освежена;
 • Намалява процесите на стареене;
 • Коригира дефекти и възпаления като акне, атопичен дерматит, зачервявания;
 • Намалява риска от образуването на бръчки.

Освен грижата за кожата морския магнезий е невероятен източник на сила за вашата коса и нокти. Необходимото количество за да поддържате здрави ноктите и косата си не е за подценяване, така че се запознайте с предложенията на BenePura предоставящи натурален морски магнезий от водите на Мъртво море.

Наричат магнезия истински стратег, тъй като минерала участва в множество важни физиологични функции, които гарантират на човешкия организъм здраве и естетичен вид. При болки в ставите и костите, скованост, крампи, физическо натоварване отново ценния минерал е този, който оказва изключителни ползи и спомага за възстановяването на тялото, независимо от причините за умора, травми и болезненост.

Защо натурален морски магнезий

Споделихме, че в търговската мрежа има многообразни продукти, които съдържат магнезий. Съвета на специалисти е да се възползвате само от онези хранителни добавки, които съдържат натурален морски магнезий, тъй като ефектите за тялото са в пъти по-високи като стойности, а освен това риска от нежелани странични реакции е сведен до нулеви стойности.

Не приемайте магнезий само защото е модерно и сте били впечатлени от рекламна кампания. Винаги се водете от предписанията и съветите на вашия лекар, който по преценка на текущото ви състояние би предписал използване на хранителна добавка с морски магнезий. Колкото недостига на минерала би бил пагубен за организма то и повишеното съдържание също може да бъде причина за нарушени функции при важни човешки органи.