Моуриниьо започна с изцепките, този път срещу най – големите грандове в Европа!

Няма съмнение, Жозе е един от най – добрите треньори в исторяита на футбола, хората го обожават, като характер, като треньор и дори като комик. В Последното си интервю Жозе  нападна големите грандове, като Р.Мадрит, Барса, Юве и т.н. с това, че са „голямата работа” само и единствено заради това, че те налагат изкуствен спортен монопол в техните първенства. Специалният определи Висшата лига, като номер едно в света!

Ако и вие харесват Висшата Лига, препоръчваме ви да се насочите към Betfair България, с една регистрация вие ще можете да се докоснете до невероятните коефициенти на betfair и много големи бонуси. Пробвайте, няма да съжалявате, определено има какво да се види в Betfair България! Ако харесвате Английският футбол – Betfair е точно английски букмейкър с огромна история и много награди за добро обслужване, смятаме, че няма по – добър начин от него за залагане на Английската Висша Лига! Не се колебайте, пробвайте днес!

Моу обеснява, че големите клубове извън острова налагат т.нар. спортно-технически и чисто икономическо-паричен монопол. Той не пропусна дори Реал, където беше дълго време… И продължава, в Германия Баварците изкупуват най – ценните играчи на своят най  – голям конкурент, а от там и няма интрига, а в Испания двата най – големи отбора си поделят баницата, точно толкова, като сума, колкото всички останали отбори в Испания взети на куп – заедно! Та как няма един Реал и една Барса да имат пари за трансфери, те не се напъват за нищо. Те имат нечестно предимство в трансферните прозорци… Юве направи същото, като привлече 2та нападателя на най – големите си конкуренти, нещо което явно е подразнило Специалният.

Жозе се възползва да поздрави сензацията от миналият сезон – Лестър, който размаза всички в Англия и стана шампион за първи път в историята си! Моу анализира, че не Лестър е променил Английската Висша Лига, а тя е променила този вече всеизвестен отбор… и продължава, с това, че само и единствено на острова може да се случват такива неща, само тук футболните структури на отборите правят така, че да може да се получава страхотен и атрактивен футбол… В останалите държави – Германия, Испания, Италия и т.н. богаташчетата – големите колоси не желаят да има конкуренция, не желаят да се случват интересни неща и мачове, те не искат сензации, като Лестър, не искат и не го позволяват с цялата си финансова мощ, която те имат. Защо е нужно да делят ТВ права с другите отбори, отбелязва той, като визира Реал и Барселона, където всичко се върти силно и единствено около тях… Няма съмнение, всички други държави, като изключим Англия нещата са различни, нещата са подредени, няма динамика, големите акули искат да стоят комфортно в топ 1-2 и да влизат с лекота в великият турнир Шамп. Лига… За какво им са повече от 2, дори 4 конкурента, ако може и да няма, да побеждават с резервите, ще е супер, това искат те, понякога когато човек слуша как говорят някой хора имаш чувството, че са чисти като Майка Тереза, а всъщност са мръстни до ушите. В големите държави, като Германия, Испания, Италия, големите грандове са доволни от статуквото, те не желаят да има промени и това го правят по най – наглият начин, а именно отиват и изкупуват всичките по – добри играчи, не защото им трябват, а просто за да няма конкуренция в шампионата, от там и целият шампионат се обезсмисля, то просто няма конкуренция…

Няма съмнение в Англия нещата не са така, хората желаят наистина зрелищно първенство, първенство с конкуренция, истинско първенство, а не монополно и скучно. Кой не го иска, нали ? Точно заради такива желания Англия направи сензацията в Европа, като Лестър стана шампион. Това е изумителната история на този клуб и феновете му ще я помнят! Точно такива феномени правят Висшата лига, наистина Висша лига, а не лигички с 1-2-3 отбора, който доминират всичко от финансите, през футболистите, та дори до спонсорите и ТВ правата, кому е нужно това, пита Специалният.

Благодарим ви за отделеното време, ще се радваме да споделите публикацията с приятели и познати, който харесват Английски футбол, ще се радваме и да споделите вашите впечатление от другите първенства и от това на Висшата лига, всичко добро!