Как да изберем подходящите мъжки обувки: 9 съвета

Има определени правила за избор на мъжки обувки и комбинирането им с останалата част от създаденото изображение.

Много малко хора се съмняват във факта, че обувките са един от най-важните елементи в гардероба на съвременния човек, играейки важна роля в неговия стил.

Обувките са вашето лице, затова уверете се, че те са в отлично състояние и най-вече правилно съчетани със стилът ви на обличане:

Как да изберем подходящите мъжки обувки?

№1

При планиране на покупката на обувки е необходимо да се даде предимство на висококачествени модерни модели. Това ще подчертае вашето изображение и ще ви послужи за доста дълго време.

№2

Обувки без връзки се считат за небрежни обувки, а с шевове – чисто формални. Това правило е едно от основните, което трябва да присъства в критериите при избора ви.

№3

Цветът на обувките трябва да се съчетава в тон с панталоните или да бъде малко по-тъмен от тях.

№4

Комбинацията от колан за панталони и обувки трябва внимателно да бъде избрана. В идеалния случай е добре да купите тези, създадени от един производител, от подобни материали.

№5

Най-добрите маратонки подхождат винаги с удобни дънки. Винаги обаче може да изберете чифт кецове, мокасини, маратонки, сандали, като цяло, да купувате нещо различно от обувки с лаково покритие.

№6

Цветът на обувките, които избирате, трябва да зависи от дрехата. Така че под тъмносините панталони може да се носят черни, тъмнокафяви обувки или обувки от други нюанси (главното е, те са тъмни). В същото време, черно и кафяво облекло се задължават избора на обувки да „в тон“.

№7

Неразделна част от гардероба на съвременния човек трябва да бъде чифт класически черни обувки. Основната цел е да бъде официален на срещи и събития.

№8

Кафяви обувки могат да се считат за напълно приемлива алтернатива на черни обувки, подходящи за по-малко тържествени поводи. Най-добрата комбинация за тях са костюмите и панталоните с тъмни, дълбоки цветове, например:

бордо;

тъмно синьо;

бренди;

цвета на патладжана.

№9

Изборът на цветовете за обувките може да зависи от палитрата, в която се носят ризите. За топли цветове (зелено, жълто, оранжево, корал и др.) Кафяви обувки ще са най-доброто, а в студа (синьо, синьо-зелено, лилаво и др.), черно.

Ще е интересно и да се знае как се раждат обувките.