Вдъхнете нов живот на тялото си, чрез предимствата на терапията с кислород

Въпреки че може да не сте чували за нея, терапията с кислород се използва от векове. Технологията й, която се доразвива с течение на времето, дава една невероятната възможност за лечение на различни заболявания в днешно време.

Важно е да се знае, че терапията с кислород е базирана на множество проучвания и медицински доказателства. Те показват, че тя има ефект при различни състояния, които биха могли да бъдат лекувани с нея. Така че можете да бъдете спокойни, че това е законно и признато лечение, а не терапевтичен подход от новото време.

Какво точно представлява?

Според някои усещането по време на терапията с кислород в барокамерата на HBO Medical Support Center е подобно на гмуркането, само че без водата. Лечението се състои в дишане на 100% кислород, докато пациентът стои в хипербарна камера под голямо налягане. Налягането симулира еквивалента на човек, който се намира на 14 метра под морското равнище.

Как работи?

Чрез увеличаване на количеството кислород в кръвната плазма, терапията с кислород стимулира растежа на нови кръвоносни съдове в хипоксична (ниско кислородна) рана, което позволява по-бързото й заздравяване. Също така, бактериите имат ограничена поносимост към повишен кислород и затова високите му нива, получени при лечението, могат да бъдат токсични за много от тях. Освен това, хипербарната кислородна терапия може да помогне за намаляване на подуването, което отново позволява раните да заздравеят по-бързо.

Какви състояния лекува?

Терапията с кислород лекува редица състояния, като най-често срещаните са:

  • Радиационен проктит и цистит – увреждане, в следствие от лечението на рак, по-изолирано в областта на червата и пикочния мехур, и кървене или други проблеми, възникващи в резултат на това.
  • Увреждане на мека тъкан след радиация – това включва нараняване на меките тъкани и костите в резултат на радиация от лечение на рак, често върху съседни области на тялото.
  • Незарастващи рани от диабет, които, когато се лекуват, често водят до спасяване на крайниците и в крайна сметка до удължаване живота на пациентите.
  • Други нелечими рани – проблеми като кожни присадки и клапи, които са компрометирани.