Държавата е победена – Голям играч в хазартната индустрия получи лиценз!

Залагането на спортни мероприятия, както и на хазартни игри датира от дълбока древност. Може би се сещате за боевете, които са организирани на площадите в центъра на някои градове от историческите филми. Тогава разбира се залаганията са били в един по-примитивен вариант. Днес обаче да се залага и да се печели е направо фанатично за някои хора. Те нищят стратегии , играят онлайн и въртят разни схеми. Следят статистики и са превърнали залагането в начин на живот. Всички букмейкъри а им познати и са наясно къде какви бонуси могат да получат като играчи.  Да се играе в платформа онлайн е удобство за много запалени хазартни личности, които ненавиждат шумните и пълни с хора казина. Това е начин да останат сами единствено с играта и със стратегиите които разработват.

Страстните играчи и тези, които не са чак толкова пристрастени към залозите много добре познават bet365.Ако сте любител на футбола, от Евро 2016, тениса, баскетбола или който да е спорт, и искате да направите добри залози и искате да пробвате късмета си, може да го направите в сайта Bet365. Това е букмейкъра лидер, който от началото на 2000 година е начело в класациите на най-добрите и коректни такива и съответно печели множество награди за това си призвание. Сумите които се въртят в bet365 са милиарди евро и не е тайна за никои, че те са на територията на много страни не само с физическите си казина, но и с онлайн платформите, които са преведени на едни от най-използваните езици, включително и български.

Със създаването на фирмата в Англия тя попада под лицензирането на дейността си от Комисията по хазартните игри на Гибралтар.  Това естествено налага редица правила, които bet365 трябва да спазва. За да може обаче да се предлагат услугите и от това да се възползват милионите потребители е редно да се спазват правилата на държавите, в които има също bet365. С развитието на технологиите много бързо набира скорост онлайн платформата на bet365. Това се отчита като голямо предимство за играчите, които не могат физически да присъстват в казината на компанията. Интернет залога се превръща в един от най- вървежните хазарти на нашият век и това че се използва от толкова много хора налага компанията да обслужва качествено всеки един от тях. Служителите към днешна дата може би наброяват над три хиляди души в цял свят. Структурата на работа е на съответни нива и отговорности на всеки един от тях. Задачите се изпълняват съгласно изискванията на лиценза който bet365 за всяка една от страните.

У нас в края на април тази година бе ограничен напълно достъпа до онлайн платформата на bet365. Това бе крах за всички български играчи и за съжаление за не малък период техните акаунти бяха блокирани. Отнемането на лиценза се отрази не само на икономическото състояние на компанията, но и на всички играчи които всъщност се издържат именно то правенето на залози. От страна на компанията разбира се взеха навременни мерки и някои доставчици на интернет отвориха достъпа към алтернативните линкове за достъп към bet365. Държавната комисия по хазарта обаче не се съгласи с това и отново достъпите до потребителските акаунти бяха прекъснати. Последваха внасяне на молби за възобновяване на лиценза на bet365, като се депозираха и всички надлежни документи от страна на букмейкъра. Много играчи не бяха изненадани от отказа, който получи компанията. Дори се заговори и за намесата на монополни задкулисни натиски срещу лица, които имат пряк ангажимент да се произнесат по отношение на лиценза.

Последвалото дело се точи няколко месеца и типично по нашенски. Предвидливо компанията направи и действия от своя страна, които да гарантират, че съда ще вземе безпристрастно решение. Бяха сезирани депутати от Европейския парламент, които да наблюдават делото. От компанията обаче не спряха до тук. Поканиха също така и информационни медии от чужди страни, които да отразят процеса за да се избегнат всякакви опити за манипулация. В крайна сметка цяла предистория за отнетия лиценз на bet365 е още от преди три години. Още тогава платформата е обявена за не достатъчно отговаряща на правилата на българското законодателство и е вкарана в черния списък на букмейкърите, които не са редовни.

В началото на юни борбата по издаването на лиценза на bet365 приключи в полза на играчите. Но както обикновено има още какво да се желае. Българските хазартни личности имат възможността да правят единствено спортни залози и отново имат ограничения по отношение на използването на определени игри. Очаква се обаче съвсем скоро и този проблем да бъде нормативно разрешен и българските любители на залаганията да могат напълно свободно да се отдадат на любимите си занимания.