Какво показва изобразеното върху обложките за CD или DVD ?

Опаковката на стоките, които купуваме имат за цел да привлекат вниманието ни. Първото , което виждаме е това което е изобразено върху нея и така си правим извод или предположения какво е съдържанието. Затова може и да не знаете, но за да стигне една вафла например до магазина, от който я купувате нейният път не е единствено в това тя да бъде произведена, но и качествено опакована така, че да предизвика нашето любопитство и интерес. Това се отнася в голяма степен и за печат на обложки за CD/DVD. Рекламните агенции, които изработват такива фирмени дискове или пък съхраняват нашите спомени от фото сесии, празници и други използват възможността да представят изискан начин , с който да информират за това какво реално е съдържанието на диска.

Самият печат на обложките на CD/DVD дава доста големи възможности. Дали диска ще бъде поставен в гланциран хартиен джоб или пластмасова обложка то това как изглежда и дали би предизвикал интерес е наистина важно. За дизайнерите на рекламни обложки е ясно, че външният вид продава и те трябва да вложат максимално усилия за да предизвикат това. Атрактивни цветове, изображения и шрифт са привлекателни за окото и много внимателно те трябва да подберат подходящото за да постигнат очаквания резултат, което на практика означава по-голям тираж.

Вариантите за печат на обложки са много и ако CD/DVD съдържа музикални файлове те трябва да бъдат описани по заглавия. Много хартиени такива са сгънати във вид на хармоника като така могат да съдържат доста голям обем от информация. Ако дисковото съдържание е нов филм, то снимките също биха могли да са тези, които да ни привлекат с желание да си го купим и да го гледаме. Кутийката на един диск има задна е предна страна. Внимателния подбор на това какво именно да съдържа изобразеното би било мотив да пожелаем да притежаваме продукта. Всъщност идеята да се изработват такива дискове с уникални и интересни обложки ги прави отличаващи се, индивидуални и такива, които да разпознаем от множеството. Колкото и много филми на CD/DVD да притежавате с един поглед можете да намерите любимият си.

Фирмени презентации, тържества, които са особено сантиментални като сватби, кръщене, гимназиално завършване и много други са повод да поръчаме изработка на специална обложка. Така диска ще бъде идентифициран и ще показва какво именно е неговото съдържание. Дали кутийката е стандартна като ширина или слим няма значение. Рекламните агенции, които печатат такива обложки ще преценят каква хартия да използват за да постигнат желания от клиента ефект.