Предпочитани ли са онлайн аптеките от потребителите и защо

Здравето е водещо, когато търсим решения за лечение на редица заболявания. Аптеките са онези търговски обекти, на които разчитаме за да подобрим възстановителните процеси  и да се справим с вирусите и бактериите.  Именно поради влошено здравословно състояние прибягваме до търсене на ефективни и надеждни продукти с доказани качества. Какви са тенденциите за покупка на медицински продукти и лекарства в аптечната мрежа предстои да разкрием в днешната публикация. Разбира се, че в никакъв случай не е случаен факта, че сред популярните модели за търсене и поръчка на аптечни стоки са именно виртуалните платформи.

Онлайн аптеки – кое ги нарежда сред популярните търговски обекти

Характерните особености, с които се отличават виртуалните аптеки са типичните за всеки онлайн магазин, на който ежедневно разчитат клиентите за бързо и лесно пазаруване. По-специфичното при фармацевтичните обекти е това, че продуктовата гама и стоките, които са обект на търговската дейност са фокусирани върху такива решения, които са свързани пряко с човешкото здраве.

Наистина предимствата за осигуряване на медикаменти експедитивно са в основата на това лечението ви да протече ефективно и да преминете в процес на оздравяване. Както можете да предположите тук има малка уловка, тъй като всъщност от онлайн аптеки можете да поръчвате всичко без това, което се предлага с рецепта. И въпреки това популяризирането на виртуалните сайтове за лекарства тече с пълна степен и все повече хора осъзнават комфорта, който им се предлага относно:

 • Огромен избор от продукти, които могат да изберат напълно онлайн;
 • Работното време на този тип фармацевтични обекти е на ваше разположение 24 часа в денонощието;
 • Разполагате с възможността да се възползвате от най-ниските цени;
 • Доставката е експедитивна и до адрес, който ви е удобен.

Лидерството на онлайн аптеките е в това, че са едни от най-удобните за използване платформи, които могат да ви осигурят доказани, качествени и отговарящи на международните стандарти за безопасност и отлично здраве. Независимо от това какви лекарства предстои да закупите то е необходимо да се запознаете с някои интересни фактори, касаещи онлайн аптеките.

Как се контролира търговската дейност на онлайн аптеките

По смисъла на Търговския закон у нас всяка една дейност подлежи на контрол от съответните органи. Що се отнася до търговията с лекарства освен базовите изисквания, на които трябва да отговарят аптеките като регистрирани търговци, се изисква и получаване на лиценз, който да позволи обекта да предлага продукти, които са под опеката на Министерството на здравеопазването.

Структурите, които отговарят за безопасността и контролират продуктите, а също така имат отношение върху стоките, които се излагат във фармацевтичната мрежа са:

 • Изпълнителна агенция по лекарствата;
 • Български фармацевтичен съюз;
 • Българска асоциация на помощник-фармацевтите;
 • Министерство на здравеопазването;
 • Комисията за защита на потребителите.

Дори да имате съмнение относно достоверността на даден виртуален сайт, рекламиращ се като online винаги можете да проверите дали е лицензират и има право да търгува, съгласно нормативната уредба на страната. Имайте предвид, че едно от ключовите изисквания, които следва да бъдат покрити от търговците е да изложат на видно място ва началната страница както и да фиксират в общите условия на сайта номера на притежавания лиценз, наименование на фирмата, регистрация по Булстат и други данни, с които клиента може да провери в регистрите на съответните институции достоверността му.

Какво най-често купуваме онлайн от аптека

Много дами споделят, че предпочитат да използват онлайн аптеките, тъй като са доста гъвкави и разполагат с огромен асортимент от медицински козметични продукти. Цените са конкурентни, а качеството е гарантирано.

Не е малък процента и на онези клиенти, които избират да инвестират online при покупка на:

 • Болкоуспокояващи;
 • Лекарства за болно гърло;
 • Хигиенни материали;
 • Санитарни консумативи;
 • Имуностимулатори и други.

Ако искате да поръчате лесно и изгодно това, от което се нуждаете за домашната аптечка можете да го направите в online платформата на Аптеки Феникс.