Какво може да се открие в онлайн магазин за пчелари

Хората, които се занимават с производството на мед, редовно пазаруват от онлайн магазин за пчелари, където има всичко необходимо за започването и развитието на „сладката“ дейност. Преди обаче да инвестираме в едра техника или в помощен инвентар, трябва да преценим от какво реално имаме нужна, за да не е вложението ни напразно. Ако сме начинаещи в сферата, е добре да започнем от набавянето на по-малки придобивки, а след това да допълваме оборудването си.

Какво може да се открие в един онлайн магазин за пчелари

Онлайн магазините за пчелари са създадени в помощ на хората, които са се посветили на отглеждането на пчели и на добива на пчелни продукти, сред които е медът, прополисът, пчелното млечице, прегата и др. Всички тези изделия имат изключително ценен състав, което ги прави и толкова търсени от днешния купувач. За да се добие качествен краен продукт, трябва да се закупи модерно оборудване от онлайн магазин за пчелари, с което да се механизира производствения процес.

В един представителен онлайн магазин за пчелари може да се намери пчеларски помощен инвентар, едра пчеларска техника, хранилки и поилки, инвентар за добив на пчелен прашец, кошери и рамки, восъчни основи, преносни съндъчета и др. при избор е важно да се съгласува мащаба на бизнеса и бъдещите цели – колкото повече пчелни семейства се отглеждат, толкова повече техника ще е необходима на пчеларя, за да постигне желаните резултати.

Защо меденият бизнес набира все по-голяма популярност

Не се чудете защо меденият бизнес е толкова апетитен за младите предприемачи в наши дни. Пчеларството дава възможност за осигуряването на допълнителен приток на пари, а и е приоритетен на национално и европейско ниво. Пчеларите могат да получат подкрепа от ЕС, а отпуснатите финанси да вложат в закупуването на едра техника и всичко друго необходимо, налично в онлайн магазина за пчеларски стоки.

Друг плюс на пчеларството е, че може да се започне и със скромно средства – необходими са около 1000 лева за закупуването на терен, като в тази сума попадат и разходите по прехвърлянето на имота. Освен това, младите предприемачи могат да кандидатстват и по Национални програми, но е нужно те да покрият някои изисквания, за да бъдат одобрени за подпомагане.

Как да го започнем и какъв бюджет ще ни е необходим, за да купим необходимото оборудване от онлайн магазин за пчелари

Пчеларството се определя като традиционна селскостопанска дейност по нашите географски ширини. Често пъти тя не излиза извън рамките на хоби и начин за подпомагане на семейния бюджет. Ето и някои полезни съвети:

  • ако става дума за по-амбициозни цели, като например продажба на мед в страната и в чужбина, то тогава е добре да се замислим за Национално подпомагане – финансовата подкрепа за млади пчелари обаче е обвързана с някои условия;
  • преди да се стигне то отпускането на подкрепа, която да се канализира в закупуването на оборудване и инвентар от онлайн магазин за пчеларски стоки, трябва да се изпълнят някои точки – първата е да се избере място, където да се разположат пчелините. Препоръчително е то да не е в близост до други, както и да е локализирано до естествен водоем;
  • добре е парцелът да е слънчев и защитен от вятър, както и да не е в непосредствена близост до индустриални зони с активно производство. Това би попречило на пълноценното отглеждане на пчелите, а респективно и на добиването на качествен краен продукт;
  • след като се избере терен, идва ред и на това да се създадат 20 пчелни семейства – това е минимумът, който всеки бъдещ пчелар трябва да покрие, за да му бъде отпусната помощ;
  • когато е налице необходимият брой пчелни семейства, идва ред и на изготвянето на оценката за предстоящото субсидиране. В програмата се предвиждат неща като кошери (около 2000 лева), основи (около 700 лева), отводки (около 2000 лева), постамент, инвентар и др.

Тези и много още други компоненти за отглеждането на пчели могат да бъдат закупени от онлайн магазин за пчелни стоки, където е гарантирано и тяхното високо качество.

Какви продукти можем да произвеждаме

 

Медът не е единственият краен продукт, който може да се добие в резултат на дейности като пчеларството. За да целият бизнес успешен, трябва също така да се заложи и на ефективната механизация, за да вървят отделните процеси гладко. Други важни компоненти при този вид стопанство е пчелният прашец, който се определя като естествен антибиотик. Заедно с него е възможно да се добива и перга.

Нека не забравяме за восъка и прополиса. И двата медни продукта намират широко приложение в живота на човека, което ги превръща в добра инвестиция за хората, занимаващите се с отглеждането на пчели. Към тях се нарежда и пчелното млечице, но тук технологията за неговото производство е една идея по-сложна. Може да се започне с 1-2 кошера и по този начин да се разбере дали тази дейност има резон.

За ползите на меда и огромният принос на пчелите за екосистемата

 

Едва ли има човек, който да не е чувал за многобройните ползи на меда и за това колко безценни са пчелите за живота на Земята. Течното злато се отличава с прекрасни вкусови и лечебни свойства, което обяснява и широкото му търсене сред потребители.

За да съществува той са „виновни“ пчелите, без които балансът в екосистемата ще бъде драстично нарушен, а оцеляването на хората ще бъде поставен под въпрос. Те са отговорни за опрашването на над 80% от всички растения и култури, което ги прави и защитен вид в световен план, споделят експертите от онлайн магазините за пчеларство.