Как да оптимизирате разходите през зимата

Като едни от най-многофункционалните и високоефективни решения се определят печките на дърва, които могат да се използват и за готвене. Тяхната спецификация показва, че са супер удобен и надежден източник на топлинна енергия, която се усвоява оптимално. За да изберете подходящата за имота и печка за готвене на дърва е добре да се фокусирате върху нейните характеристики, които се отнасят до идеалната адаптивност спрямо вашия имот. Предстои да ви запознаем с модели, които са перспективни и определено ще допринесат за осигуряването на уют и топлина през зимните месеци.

Кое ги прави удобни

Уредите, които са с многообразно предназначение се считат за практични и удобни не само защото пестят енергия, но ко се замислите те успяват да оптимизират и площта на конкретното помещение. Тъй като печките ще служат както за отопление така и за приготвяне на храна то това на практика изключва необходимостта от инвестиране в електрическа фурна и котлони.

В районите, в които зимата е по-продължителна това са уредите, на които домакинствата разчитат за да могат да си осигурят отлични условия и безупречен комфорт. характерно за печките на дърва за готвене е, че се предлагат в разнообразни варианти, които са достатъчно приспособими и лесни за използване. А на практика това са достатъчни стимули потребителите да инвестират в тях.

Новите колекции, които се предлагат в търговската мрежа се отличават с:

 • Високата си ефективност;
 • Надеждност и безопасност;
 • Изработени са по европейски стандарти за намаляване на вредните емисии;
 • Практични и лесни за обслужване са;
 • Гарантират икономичен разход на горивото и усвояване на топлинната енергия.

Печката на дърва от векове се е използвала като отоплителен уред и такъв предназначен за готвене. Новите тенденции са много по-усъвършенствани така, че да предоставят на клиентите максимално отлични условия, които да допринесат за комфорта и уюта у дома.

Мотивация за избор

Огромно разнообразие се предлага в специализираните магазини на печки за готвене на дърва. Ако все още се колебаете на кой от вариантите да поверите отоплението и готвенето в дома си то ще споделим някои важни особености, с които тези универсални уреди се характеризират. Те се отнасят до:

 • Възможност за избор на цвят;
 • Подбор на уред с оптимален брой котлони – 2, 3 или 4;
 • Естетичен дизайн и прозрачна врата на горивната камера, изработена от термоустойчиво стъкло;
 • Възможност за контрол на температурата за приготвяне на храна във фурната;
 • Зона за съхранение и сушене на дърва;
 • Удобно почистващо се чекмедже от събралата се пепел и други.

Все повече производители на уреди за отопление на дърва, твърдо гориво и пелети предлагат огромен избор от решения представят на вниманието на потребителите варианти, които са комбинирани и могат да бъдат използвани за приготвяне на храна. Добите условия, които можете да си осигурите с тези уреди определено са достатъчно стимулиращи и мотивиращи да постигнете отлични условия в дома и то целогодишно.

Модели, приложими във всеки имот

Това, че се акцентира на функционалността на уредите и тяхната приспособимост в различни домашни условия позволява собствениците на апартаменти, вили, къщи и други жилищни обекти да се възползват от тези предложения. На българския пазар се предлага огромен избор от решения на водещи компании в сектора от Хърватия, Сърбия, Македония, България и други. Гаранцията за качество, дълголетие и икономичен режим на работа са основателни причини да се наблюдава такъв впечатляващ интерес към някои практични модели печки за готвене на дърва. Това са:

 • Готварска печка на дърва Alfa Plam Alfa 90 H Favorit, 6.4kW;
 • Готварска печка с водна риза MBS Thermo MAGNUM, 17kW;
 • Камина с водна риза Прити FG W20, 23kW и други.

Още интересни многофункционални уреди за отопляване и готвене можете да откриете в каталога на онлайн магазин Balkan Energy.