Най-резултатния метод за откриване на скрити течове

Безрезултатното откриване на течове и налагането на примитивни методи за тяхното отстраняване вече е в минато. Днес над 70% от фирмите в сектора залагат на иновативни и интелигентни решения, с които до минимум се намаляват разрушенията както и разходите по откриване и отстраняване на авариите по ВиК инсталациите.

Модерни методи за откриване на скрити течове

Няколко са вариантите, но днес акцента ще насочим към този, който се оказва изключително прецизен и прилаган не само за сгради от жилищен, но индустриален и търговски тип. За да следваме темата на днешната публикация ще изброим някои от методиките, които се прилагат от ВиК фирмите, при установяване местоположението на течове:

Това са ефективните методики, които съобразно естеството на теча и неговото бързо откриване се прилагат от водопроводчиците. Когато се касае за теч зад стени, тавани или под един от гарантиращите над 90 % прецизност са именно термокамерите. А наричат тези методики модерни не за друго, а поради това, че няма разрушаване, къртене, разбиване за да се намери източника, причинил аварията. Директно специалистите се насочват към локализирания теч и бързо го отстраняват.

Термо диагностика – евтин способ за откриване на проблеми

Термокамерите са изключително прецизни уреди, с които се установява точното местоположение на теча. Използват се разликата в температурите на сградата и водата за да се установи от къде именно идва теча, който е основен причинител на влагата, мухъла в ъглите и неприятната миризма в помещенията. Един от съветите, които предлагат специалистите, работещи с термокамери е при покупка на нов имот да се направи цялостна диагностика. Инвестицията в тристаен апартамент е сериозна така, че още 200 лева за инспекция на новия ви дом не би била кой знае какъв проблем. така обаче ще имате яснота дали някъде има скрити течове, които до този момент не са се проявили и дали повод за съмнение, както и да се открие топлозагуба от дограма и т.нат. Диагностиката наистина е от решаваща роля за да се прецени и установи какво да очаквате в процеса на експлоатиране на новия си дом. С помощта на термокамерата е възможно да се разрешат проблеми, които при ескалиране предизвикват доста сериозни щети.Водопроводчик

Течовете могат да бъдат доста време скрити и да разрушават стени, под. това може да доведе дори да разрушителни и деконструктивни процеси, застрашаващи здравето и живота на обитателите на сградите. Затова е препоръчително да се приложи този метод за откриване на течове с цел превенция и бърза намеса при наличието на дори минимален проблем. Спестете си:

  • Тревоги и неприятности;
  • Солидни финансови средства за ремонти;
  • Разрушаване и дестабилизиране на постройките.

Определено мотивите за бързото откриване на скрит теч са достатъчно сериозни за да се предприемат действия по наемане на специалисти, които работят с помощта на термокамери.

Принцип на действие на термокамерите

Много техници използват комбинативни методи за откриването на теч, но задължително за много по-голяма сигурност и точно откриване на местоположението на теча се прилагат термокамерите. Този вид апаратура базира своята точност на температурните разлики. С просто око няма как да видим зад стената какво се случва с щранговете, нали! Но термокамерите имат тази способност и дават ясна представа на водопроводчиците къде да насочат своите усилия за да отстранят проблема. Откриването на проблемните зони става бързо, не изисква твърде много сложни апарати, които са трудни за пренасяне. С камерите се установява влагата, както и пътя на водата, който предизвиква повод за притеснение. Несъмнено този способ се оказва сред най-ефективните и благоприятни, когато се отнася за бързо установяване на мястото на теча и намесата на професионалисти, които на ниска цена ще ви отърват от битовите главоболия.