Енергийно ефективни отоплителни решения от Balkan Energy

За следващия отоплителен сезон е редно да се помисли още от сега. Ако не ви допадат сметките за електрическа енергия, които плащате е наистина нормално да потърсите друг алтернативен метод, който да бъде достатъчно икономичен, че да ви провокира да го ползвате. Факт е, че най-нерентабилно е да се отопляваш с електрически печки и радиатор точно поради това е редно според това какво предполага като възможност имота ви да се избере такъв уред, който да удовлетвори отоплителните нужди на домакинството. Днес ще надникнем в Balkan Energy – онлайн магазин, който предлага доста иновативни и и практични решения, които целят оптимизирането на разходите както осигуряването на топлина и уют без особена инвестиция.

Видове уреди, съобразни с характеристиките на имота

Както сами можете да се уверите в каталога на Balkan Energy ви очакват доста интересни предложения, с които да задоволите потребността си от топлина и комфорт през зимата. На фокус днес ще представим онази от тях, които са препоръчани съобразно естеството и квадратурата на вашите домове.

Водещите претенции и предпочитания, които имат към уредите домакините е те да работят икономично. Икономиите са гарантирани обаче в случай, че се вземат под внимание:монтиране на отоплителен уред

  • Архитектурни особености на сградата;
  • Изложение и местоположение на имота;
  • Топлоизолация – външна, вътрешна;
  • Вид на дограмата – дву, три или петкамерна;
  • Топлозагуби;
  • Брой на помещенията, които не се отопляват и т.нат.

От тук е важно да се тръгне за да се фокусирате върху който и да било вид уред, използван за вашите интериорни индивидуални нужди.

А какви са подходящите уреди за вас предстои да разберете сега:

  • Термопомпи

Тези уреди станаха доста популярни напоследък и въпреки, е се предлагат на висока цена към тях се наблюдава известен интерес. Термопомпите биват аеротермални, хидротермални и геотермални, което показва какъв е източника, който ползват за да осъществят трансформирането на топлината в дома ви. Изключително адекватно, икономично и екологично – така можем да опишем приложението на термопомпите, които се приемат като изключително ефективен уред, който може да се използва целогодишно заради възможността му да осигурява и прохлада през летните дни. Подходящите за апартаменти термопомпи са тези, които са от типа аеротермални. При геотермалните  и хидротермалните е необходимо да се съобразите с топлинния източник, който трябва да бъде в близост до имот;

  • Газови котли

Масовата газификация в големите градове идва да покаже, че все повече домакинства търсят по-евтини начини за отопляване, с които могат цялостно да решат проблема с високите разходи. С помощта на газовия котел захранвате системата за парно отопление и така целия ви дом ще бъде много приятно отоплен. Освен това газовите котли биват едноконтурни и двуконтурни, което означава, че могат да осигуряват топла вода с помощта на допълнителен бойлер (при едноконтурните) или на поточен принцип (при двуконтурните). Много удобно е отопляването с газови котли, защото те предоставят възможност да се осъществите пълен контрол върху разходите. Не на последно място това е един от доказаните безопасни методи за отопление. Предвид по-ниската цена на синьото гориво е логично да се възползвате от такъв вид инвестиция;

  • Отопление с биомаса

Уредите, които са доста ефективни тук са пелетните камини  и котли. Те са много добра алтернатива, с която определено можете да постигнете много ефективни резултати. Използването на пелети е изключително удобно за домакинства, които са ползвали до момента печки на твърдо гориво с водна риза. Може да се използва изградената инсталация и само да се подмени уреда с по-добър и икономичен. Ангажиментите тук са в пъти по-малко, така че си заслужава да помислите за уред, който използва като гориво пелети.

Balkan Energy несъмнено може да подобри осезаемо отоплителните ви сметки стига да изберете уред, който наистина да бъде ефективен и приложим към спецификата на имота ви.