Поставяне на Хидроизолация по професионален начин. Вижте повече!

Здравейте, днес ще ви представим професионален начин за поставяне на външна хидроизолация. Ще се опитаме да го обясним простичко, за да можете да го направите дори сами. Да започваме! А ако сте решили да заложите на сигурно и се намирате в София, можете да видите тази фирма за поставяне на външна топлоизолация в София.

Преди да се постави самата външна хидроизолация е хубаво, даже задължително стените да се измият и да се отстрани от тях излишният прах. Малко хора знаят, че повечето, ако не и всички замърсявания върху основата, като например прах, мазнини, битум и т.н.  намаляват драстично самата адхезия. Така че минете с пароструйка преди започване на работата по външната хидроизолация. След това задължително изчакайте да изсъхне всичко, за да можете да постигнете максимален ефект на залепване между вашата основа и есенцията – лепилото.

Да поговорим за основата – тя е хубаво да е с установена носимоспособност, за да сте спокойни. Също така трябва да е плътна, без прах, смазки и прочие – те намалят самото сцепление, което никога не води до задоволителни резултати! Как да проверим сцеплението? Проверката става чрез поставянето и залепянето на полиестерни парченца (около 10 на 10 сантиметра) След известно време, повечето пъти около 3 часа те се премахват ръчно. Адхезията се води добра, само и единствено, ако при премахване на тези парченца полиестер, лепилото и целостта на самата основа останат непокътнати и цели!

Както повечето майстори знаят, сградата и нейната основа е бомбардирана непрекъснато от механични външни и вътрешни въздействия. Точно заради това, този първи ред топлоизолационни по цялата ширина и дължина се ползват само и единствено екструдиран полистирен. Може би не знаете, но той е доста по – твърд от еспандирания и повечето пъти е пообработен, специално за задръжка на самата шапкловка, което определено ще ви донесе много ползи, както в краткосрочен план, така и в дългосрочен. По – нагоре, разбира се, ще продължим с другият вид, като няма да има никаква нужда от каквото и да било изравняване, а лепилото е – пяна – лепило за полистирен. Тя (пяната) много често е част от самият топлоизолационен материал, точно затова от тук се съкращава драстично самото време за полагане на тази топлоизолационна система. Тази пяна може да се ползва, както при новото строителство, така и при старото (панелки) – т. нар. саниране.

Пяната трябва да е поне 2см от самите ръбове на стената.Добра практика е да се нанася слой по средата на плоскостта, която е успоредна на дългите й страни. Цели плоскости се закрепват задължително на ръбовете! При изрязване на плоскостите идеята е ъгълът да влезе в задният ъгъл на плоскостта, по този начин те се напасват и се получава известната в строителството пистолетна сглобка.

Да поговорим за дюбелите, които при поставяне на хидроизолация и топлоизолация са есенциални. Те е хубаво да се позиционират в ъглите на всяка една плоскост, формулата е на всеки един кв. метър да има поне 4 дюбела. Когато сме готови със тези плоскости е добре да се премине вече към слагането и застопоряването на т.нар. фибромрежа, формирайки армираният слой на изолацията.

Рамките на прозорците винаги са проблемни при такива дейности, от там най – често „избива” както се казва… точно затова се предпазват с много специални ПВЦ профили – ъгълчета. Те са изградени с фибромрежа вътре в самите тях. За тях отново ви трябва лепило и също се шпакловат.

Ние препоръчваме, горещо, да измажете без никакви почивни, този процес трябва да е неспиращ и непрекъснат, зада се получи добър ефект. Всичко се прави от ръб до ръб.

Как ще се структурира зависи от вас, но се прави задължително докато материалът е все още поне малко влажен – този процес се нарича пердашене. Ако сте ползвали дребнозърнеста структура на мазилката, от там ще се получи и самият декоративен ефект на вашата външна хидроизолация.

Източник : patistroi.com

Благодарим ви за вниманието и отделеното време! Ще се радваме да споделите тази публикация на ваши близки и познати, на които им предстои ремонт и се нуждаят от подобна информация, всичко добро!