Как да изберете портманто за малък коридор

не бихме могли да си представим дори малкия дом без добре аранжирано коридорче – семпло, очарователно и красиво обзаведено. Но как се постига този ефект и как можем да намерим идеално структурирания интериор на входа на жилището с тази почти миниатюрна и незначителна площ? Малкия коридор по презумпция би се оказал ефективно мебелиран с такова портманто, което отговори на неговите параметри, така че идеята ни днес е да не подценяваме ролята на мебелите в коридора, а да немирим онова портманто малко и кипро, което да се впише в представите ни за стил, изтънченост и удобство.

Колко малко да бъде пормантото

Първата стъпка при покупката на портманто е да се помисли дали да се ориентираме към готов вариант или директно да пристъпим към поръчкова мебел. Втория със сигурност ще ни струва доста повече, така че ако бюджета е по-ограничен то отиваме директно на готови решения, които ще потърсим заедно в онлайн магазините за мебели за коридор.Портманто

Трите стъпки, които не трябва да пренебрегвате са свързани с:

  • Габаритния размер на портмантото;
  • Вместимостта и разпределението на обема му;
  • Дизайн и адаптивност спрямо пространството и интериора.

Малкото портманто задължително трябва да разполага с шкаф за обувки и огледало, както и закачалки, на които да се оставят облеклата, с които сме били навън. Не са за пренебрегване и вариантите, при които дори малки мебелите за коридор разполагат и с гардероб с едно крило. Ефективността им идва от това, че обема е разпределен така, че наистина да бъдат подредени оптимално всякакви облекла, обувки, аксесоари и други нужни вещи.

Наред с аранжировката и минимализма на портмантото обаче не трябва да се избират такива, които са твърде обикновени като стайлинг. Практиката показва, че независимо от минималистичните размери едно портманто може да бъде прекрасно, впечатляващо и наистина провокиращо сетивата ни със своята елегантност и креативна изработка до последния детайл.