Предимства и недостатъци на кухните по поръчка

Идеята за нова кухня вълнува не малко домакини. Но тревогите около подмяната и подбора на нова идват от редица главоболия, които реално са свързани не просто с идеите, а с това дали избраната кухня би намерила място в по най-правилния начин. Не винаги дадено място се оказва подходящото за да бъде монтирана новата мебелировка, което всъщност е предпоставка да се потърси друго решение различно о готовите варианти, които откриваме в мебелните магазини. Поръчковите мебели за кухня не са изключение, а всъщност проектанти и дизайнери на такива се оказва, че имат доста работа. Ще разкрием няколко интересни неща по темата като идеята е наистина да ви помогнем сами да изберете уникалната кухня по ваш дизайн, форма, предпочитан вариант за гръб, плот, механизми и други.

Предимствата

Като всеки друг вид мебел по поръчка така и кухните си имат своите положителни и отрицателни страни. ще започнем с предимствата, тъй като те наистина са основателни за да потърсите и вие производители на кухни по поръчка.

Още в самото начало мисълта, че се нуждаем от кухня по поръчка е провокирана от факта, че няма как да ни свърши работа едно готово решение. а варианта по поръчка със сигурност няма да се окаже трудно приспособим, защото в крайна сметка всеки един от детайлите ще бъде изработен спрямо индивидуалните параметри на помещението. Та ето ги предимствата:

  • Кухнята по поръчка се проектира спрямо спецификата на помещението;
  • Това са модели, които са най-адаптивни и приспособими към конкретната площ;
  • Отговарят на нашите изисквания за детайлна изработка и избор от комбинацията на цветова до избора на механизми и аксесоари;
  • Това са уникални мебели, защото са съвместна работа от проектантски детайли до реализиране на наши собствени идеи за визия и стил;
  • Практична и функционална мебел, която изцяло покрива нуждите на домакинството според неговите навици.

С две думи това е вашата кухня и друга такава няма, защото е индивидуално проектирана само и единствено за вашата кухненска зона и вашите потребности.

Недостатъците  

Колкото и съвършена да изглежда една кухня то определено се оказва, че дори моделите по поръчка си имат редица недостатъци. За да проявим обективност е логично да изложим и някой не толкова положителни факта:

  • Кухните по поръчка са скъпи;
  • Ако не намерите коректен производител рискувате крайния резултат да бъде отчайващ;
  • Някой от дефектите на помещението не се прикриват ефективно и в последствие създават доста проблеми и дискомфорт.

Обобщението, което следва да направим е, че за да сте спокойни за новата си кухня по поръчка е определящо да наемете фирма с водещи и доказани позиции в производството на поръчкови решения, за да не попаднете в статистиката на клиентите, които са останали неудовлетворени.