Предимствата на ксеноновите лампи

Замяната на обикновените крушки с ксенонови светлини определено може да спаси живот. Практиката показва, че това са не само тунинг аксесоари, които са предпочитани от водачите заради перфектната визия, която придават на превозното средство, но същевременно с това са и много ефективни по отношение на видимостта, която осигуряват по време на нощно шофиране. Въобще не е пресилено твърдението, че основното предимство на ксенононвите системи за осветление е в това, че спасяват живот и предотвратяват сериозни пътни инциденти поради намалена видимост. За да е технически безопасно използването на едно превозно средство водачите използват различни средства, с които да подобрят нивото на сигурност при шофиране. Именно замяната на обикновени с ксенонови лампи е част от стратегията да се подобри ефективността и спокойствието на пътя.

Предимства на ксеноновите лампи. Освен, че статистика показва, че с 18 % са намалели пътните транспортни произшествия друг основен приоритет на ползването на ксенонови лампи се оказва и тяхната икономичност. Много от вас ще се зачудят в истинността на това, тъй като лампите ксенон са доста по-скъпи от обикновените. Но всъщност първоначалната инвестиция е достатъчно бързо възвръщаема, а от гледна точка на ниския разход на енергия, която използват ксенон лампите както и дълготрайния им живот.

Ксеноновите лампи са доста популярни заради увеличаване на видимостта. На практика много от шофьорите са на мнение, че този тунинг аксесоар не е толкова приоритетен поради високата му цена, но всъщност едва когато започнат да ползват такива лампи осъзнават, че наистина са облагодетелствани и шофирането се превръща в много по-приятно и вълнуващо. Дългото шофиране особено през тъмната част на денонощието може да бъде изключително изморително за очите на водача. Най-неприятно е когато има мъгла и шофьора се опитва да следи бялата линия за да се задържи в своето платно. Тук идва и още един приоритет на ксеноновите системи  и лампи, тъй като при тяхното ползване се увеличава видимостта с над 50 %, което на практика позволява на очите да се отпуснат и да не се напрягат както при употребата на обикновените осветителни системи.

Напълно оправдано е купуването на ксенон крушки, тъй като ако при обикновените издръжливостта е от 350 до 500 часа то тук при по-добрите модели се гарантират дори 5000 часа безупречна експлоатация. Ефективност, добра видимост, спокойствие на пътя –  вероятно и вие държите освен останалите технически компоненти и осветеността на пътя да е на ниво. Затова се доверете на най-добрите предложения на autopro.bg.