Четири предимства от използването на камини на пелети

Какъвто и уред да купувате за отопляването на дом или бизнес обект то първото, от което следва да стартирате е именно анализа на неговите предимства. Определящо е, че без човек да бъде напълно наясно с това, което му предстои при експлоатацията то е напълно безсмислено да инвестира в каквото и да било. Днес ще ви разкрием четирите ползи от употреба на камини на пелети като идеята ни е да мотивираме онези от вас, които до момента са използвали уреди на дърва да подменят старата технология с о-нова. Идеи за модели, видове и уреди с разнообразни технически параметри можете да откриете на https://www.balkanenergy.bg – камини на пелети.

Камините на пелети – доказано икономични

Разходите са една от причините много от вас да се замислят за подмяна на стария уред с нов. Отоплението с дърва е добре познато на човечеството т векове, но към днешна дата се оказва, че не е много рентабилно. Освен, че цената на ресурса непрекъснато се повишава то друг мотив да се отървете от печка, котел или камина на дърва е в това, че е нужно голямо количество гориво за да се осигури желаната температура.

Доказано значително по-икономични са пелетите, тъй като те са калорично гориво, при което е достатъчно минимално количества за достигане на приятен микроклимат в помещението. Изключително ефективни и осигуряващи реални икономии във вашия дом тези уреди ще ви изненадат доста приятно. Технологията на работа при пелетните камини е в това, че самото гориво не изгаря, а тлее, което осигурява много по-равномерно отдаване на топлината, а това от своя страна води до бавно топлоотдаване в продължителен период от време. На практика това прави уреда изключително икономичен и рентабилен за използване.

Много по-чисто и приятно

Цепене на дърва, прибиране на сухо, товарене и разтоварване, пренасяне до камината – сигурно ви омръзна с цялата тази процедура, при която се разнасят огромни количества мръсотия в дома? Е, време е да се отървете от това неприятно занимание, защото с новия си уред ще забравите буквално какво е домашен прах.

Фактите са показателни и именно използваното гориво е в основата на това да се възползвате от най-добрите идеи и предложения, с които да си осигурите оптимален домашен комфорт. С използването и внедряването на камина на пелети в дома си си осигурявате:

  • По-малко мръсотия;
  • Без пренасяне е цепене на дърва;
  • Уют и комфорт дори при зареждане и почистване на уреда.

Самото гориво е уникално само по себе си, тъй като е произведено от отпадъчен материал по специална технология. Пелетите представляват малки гранули, които се съхраняват в найлонови чувалчета. Те са леки и не се налага да влагате сериозно физическа сила за да можете да ги пренесете от килера до уреда за отопление.

Гаранция за намаляване на вредните емисии

Безспорен факт е, че когато търсим идеалната алтернатива за повече комфорт и качество на отоплението е нужно да помислим и за опазването на природата от своите действия. Употребата на дърва, въглища и друг тип изкопаеми горива освобождава прекалено много фини прахови частици, които са основна причина за замърсяването на въздуха.

По отношение на принципа на екологичност камините на пелети са максимално екологични, тъй като:

  • Оптимално усвояват вредните газове и ги трансформират в топлина;
  • При горене освобождават минимално количество дим и миризма;
  • Остатъка от изгарянето е незначително.

Много по-икономични и екологични са тези уреди, което е причина да се инвестира в тях за да е евтино и безопасно отопляването на даден имот.

Дълголетие и уют

При правилно използване съобразно ръководството на производителя реално си осигурявате вечен помощник, който всяка зима да се грижи за вашия комфорт. самата технология за работа е иновативна, опростена и напълно съобразена с натоварването, на което е подложена от страна на потребителите.

Заменяйки стария уред с камина на пелети не просто контролирате месечните разходи за отопление, но си набавяте решение, с което ще бъде топло и приятно у дома гадини подред.