Радиатори от алуминий – с какво са по-добри от останалите предложения

За да се уверите в качествата на алуминиевите радиатори това, което съветват да направите експертите по отоплителни тела е да сравните особеностите им с останалите модели, които се предлагат в търговската мрежа. Необходимостта от радиатори е провокирана от това, че търсите по-ефективен и надежден способ за осигуряване на топлина в дома си и то на достъпна цена. Именно поради това интереса към радиаторите от алуминий е толкова голям. Разпространителите са изключително надеждни и не отстъпват по качества и приоритети нито един от представителите на пазара. Показателно е и това, че що се отнася до иновативност и модерен дизайн то именно алуминиеви радиатори – https://www.balkanenergy.bg/ са тези, които ще привлекат вниманието ви.

Основни качества

На първо четене онова, с което е необходимо да се запознаете по отношение на алуминиевите радиатори е това, че те се състоят от отделни секции. Те се наричат още глидери, от където реално идва и другото наименование на тези тела. В зависимост от методиката на изработка глидерите се делят на три основни типа:

 • Лети;
 • Екструдерни;
 • Хибридни.

Тази класификация е т съществено значение, тъй като това позволява на клиента да избере такива радиатори, които са максимално ефективни за отопляване на неговия дом. Така например при екструдерните алуминиеви радиатори може да се достигне по-нестандартна дължина, което да осигури на домакинството отопляване на голямо помещение.радиатор

Други положителни качества, които са характерни за телата от алуминий са:

 • Лекота на материала

Съществено основание да инвестирате в такива тела е тяхното тегло. Наистина е решаващо човек да може да инвестира в тела, които не са причина за натоварване на сградата. За разлика от чугунените и стоманените, които се отличават с много високо тегло тук при алуминиевите се наблюдава една перфектна адаптация дори на места, където стените не са добра товароносимост;

 • Топлопроводимост

Ако държите помещението да се затопля бързо то имате нужда именно от алуминиеви радиатори. За разлика от останалите варианти на пазара това, което е характерно за тях е, че старта на топлоотдаването е в момента, в който през радиаторите премине загретия флуид;

 • Устойчивост на корозия

Сред материалите, които не се поддават на корозионни процеси е именно алуминия. Неговата устойчивост е причина и за това метала да се използва като средство за направа на различни елементи, които са изложени на прекомерна влага;

 • Гъвкавост

Прави ли ви впечатление, че вариантите от алуминий са изключително креативни? Това се дължи на възможността материала да бъде лесно обработван и така могат да бъдат постигани различни размери и форми.

Какво получавате

С предложенията на магазин balkanenergy.bg поучавате не просто тела, с които да разпределите топлината в своя дом, а си осигурявате модерни, естетични и функционални решения, с които всяко едно от помещенията да отговори на персоналните нужди на домакинството. Несравнимо удобни за монтаж, дизайнерски и с висока степен на топлоотдаване това са онези тела, с които ще постигнете оптимална доза удовлетвореност.

Алуминия е материал, който се отличава със своите високи положителни качества спрямо топлоотдаване, модерен облик и достъпна цена. Така всеки почитател на приятната температура през студените зимни месеци може да си осигури онова, от което се нуждае, а именно:

 • Дом, отопляван с най-иновативни тела;
 • Достигане на съвършенство в интериора;
 • Приятна обстановка;
 • Инвестиция, която ще ви служи дълго във времето;
 • Бързо разпространение на топлината, независимо от квадратурата на жилището.

Можем да добавим и това, че този тип тела не изискват непрекъсната профилактика. Причините за това се дължат основно на качествата на материала, които са безпрецедентно устойчиви на механични повреди, корозия, високи или ниски температури. Ако търсите добра възможност и алтернатива за отопляването на вашия дом е време да се запознаете с актуалните оферти, които balkanenergy.bg представяна вниманието ви.