Каква е ролята на жилото за газ и до какво води неговата повреда

Подаването на газ позволява на автомобила да потегли. Системата на пръв поглед е елементарна, но понякога можем да изпаднем в доста неловка ситуация докато сме на светофар, на паркинг, на оживено кръстовище. Подаваме газ, а колата не помръдва? Проблемът е налице, а решението му изисква бърза и качествена намеса?

Автомобилните неволи

Да се радваш на удобството да ползваш ежедневно колата си е приоритет. Повечето от нас обаче приемат за даденост колите си и едва, когато нещата станат необратими започват да търсят решение на възникналите аварии. Ако обаче вие направило впечатление, че возилото от известно време губи мощ, някак ви се иска да слезете и да го побутнете на баира за да може да го изкачи то това е явен симптом за проблем със жилото на газта. Не сте и подозирали, че колата ви има такива части? Време е да потърсите професионалиста в тази област, а именно Микрон Доцев – експерт в поправка и подмяна на жило за газ. Оказва се, че жилото за газта е много важен елемент. Ролята на детайла е решаваща за ускорението на автомобила. На практика с натискането на педала на газта се подава желание за ускорение на колата към дроселовата клапа, а от там се контролира и въздуха, който влиза в двигателя. И ето, че колата потегля.

Предотвратима ли е смяната на жилото за газта

Въпросът е доста сложен и до неговия отговор можете да стигнете едва след като посетите професионалистите от сервиза на Микрон Доцев. Докато не се направи анализ на ситуацията и състоянието на жилото няма как да се каже дали то е за ремонт или смяна. Но няма как да се предвидят на 100 % подобни ремонтни работи. Когато ежедневно се ползва едно превозно средство е факт, че то процесите на амортизация са налице. Дори да сте от най-съвестните шофьори и да спазвате препоръките на автомонтьори и инструктори за правилно шофиране и експлоатиране на превозното средство то винаги може да се стигне до ремонт на жилото за газта. А причините, които могат да ви доведат до прага на сервиза на Микрон Доцев са:

  • Скъсано жило;
  • Разтегнато жило;
  • Нужда от регулиране и настройка;
  • Симптоми за загуба на мощ по време на движение и потегляне.

Покупката но ново жило за газ от магазин за авточасти може да ви струва доста скъпо. По-бюджетно решение е да се поправи или да се изработи ново жило, съобразно марката и модела на превозното средство и така цената да ви излезе два пъти по-евтино. Ако се питате къде можете да намерите такава оферта, то още веднъж акцента насочваме към сервиза на Микрон Доцев.