Да погледнем с доверие към нашият лекар по дентална медицина

Зъболекар, стоматолог или лекар по дентална медицина – това термини, които се отнасят за човека на който се доверяваме за да лекува зъбите ни. Като всяка част от тялото ни и устата е тази за която трябва да полагаме не малко грижи. Това е важно, защото зъбите са тези, от които имаме нужда през целият си живот за да можем да подготвяме храната, която достига до останалите органи в човешкото тяло. На този адрес можете да се запознаете с д-р Георгиев. Не бива да смятате, че избора на личен стоматолог е лесна задача. Обикновено се сблъскваме с множество въпроси тогава когато имаме някакъв проблем със зъбите си. Много фактори могат да ни покажат дали един стоматолог е правилният за нас или не.

Всеки специалист следва да е завършил образованието си за да може да предоставя такава услуга на пациентите. Да лекуваш и от теб да зависи човешки живот е един голям ангажимент и отговорност. Не случайно всеки лекар полага клетва след краят на обучението си. Може би сте забелязали, че влизайки в зъболекарският кабинет виждате освен картините, които внасят уют в интериора и други неща. Това са сертификати и дипломи, които Вашият зъболекар е защитил за да може да Ви лекува. Много стоматолози с гордост показват своите дипломи. Те са свързани с много труд, който те са положили за да могат успешно да бъдат наречени лекари по дентална медицина.

Всеки уважаващ себе си стоматолог продължава да се учи и след своето завършване. Това че членуват в Българският зъболекарски съюз е един много важен момент. Организирането на редовни семинари и други мероприятия на стоматолозите от цялата страна е повод те да обменят своя опит и разбира се запознават с новостите в стоматологията. За да бъде добър един зъболекар той трябва да се усъвършенства като специалист всеки ден и да разнообразява методите си на работа като не забравя основата, но гледа напред към новите иновативни методи за лечение.

Освен лекар нашият стоматолог трябва да бъде добър психолог. Връзката му с пациента е от значение за това лекуваният да се чувства в сигурни ръце и да бъде изцяло доверен на това което стоматолога извършва като вид манипулация.  Вроденият ни страх от зъболекарският стол и машинката, която като е се забива в мозъка ни са тези които спират много хора да правят редовни профилактични прегледи. Време е да погледнем с друго око на съвременната стоматология и да бъдем по-отворени към своето дентално здраве.