Основни съвети при избор на канапе или диван

Практичността на един разтегателен диван наистина е незаменима, особено ако меката мебел ще бъде използвана в дома ни. На фона на богатото разнообразие което пазара ни предоставя много трудно ще се спрем на един единствен модел, който да отговори изцяло на взискателността ни. В сайта на ЛениСтил мебели дивани и канапета ще Ви изненадат със своя неповторим стил. Те са моделирани така, че клиента да е удовлетворен от всяка една възможност на обзавеждането. Но първо трябва да си изясните каква ще бъде основната и главна роля, която новата мека мебел ще изпълнява.

Съвети при покупка на ново канапе или диван с разтегателен механизъм. Тук ще нахвърлим основните важни моменти, които крайният потребител има предвид и ще базираме обобщеността си именно на практиката.

Тенденциите при новите дивани и канапета са насочени към една многофункционалност на самата мебел. Това означава с прости думи, че бихте могли да я използвате по няколко начина. Клиенти държат диванът им да е красив, здрав, да има разтегателен механизъм, да е удобен за спане, да има ракла за съхранение на спално бельо и ред други екстри. Струва ли Ви се, че изисквате много от една мебел? Всъщност един качествен диван разполага с всичко това и не си мислете, че сте твърде претенциозни в избора си. Когато харчите пари за диван или канапе то тръгвате от идеята, че това е мебел, която едва ли ще сменяте през година.

Изискванията на клиентите са свързани изцяло с техният бит и начин на живот. В този ред на мисли не бива да пропускаме и факта, че една мека мебел, когато е подходяща може да ни даде достатъчно практична организация на пространството като с функциите си ни спести и доста място в тесните и малки жилища. Такива мебели се предлагат и в разнообразни размери, които са допълнително улеснение за потребителя. Ясно е, че възможностите за квадратура на жилище при всеки един клиент са различни и това е причина габаритите на дивана да бъдат също съобразени с това.

Никога не подценявайте механизма, който трансформира дивана или канапето в легло. Те имат важна роля не само за леглото , но и за самата седалка на дивана, тъй като те са неразривно свързани една с друга. Избягвайте пружинните модели, защото не са особено ефективни и много бързо губят своята форма. Стават неудобни както за сядане, така и за спане. Канапето и дивана, които ще избирате трябва да са изработени от материали, които да умеят да възвръщат първоначалните си форми след като станете от тях, като тук визираме главно вида на матраците и тапицерията.