Кой е правилния цвят за новите Ви щори

Изборът на подходяща декорация за прозорците не се свежда само до определяне на вид и стил, но и до намирането на точния цвят, който да подобри Вашето жилищно пространство и да се създаде приятен и уютен вид на дома.

Щорите не са изключение. Стилът и цветът им ще повлияят на цялостния облик на помещениетп, така че е важно да се направи правилния избор, особено ако планирате да не ги подменяте дълго време.

Когато става въпрос за избор на цвят за щори, е нужно да се съобразите с настоящия декор и общия стил на жилището си. Ето и още няколко ценни съвета, споделени от специалистите в търговията с щори от curtains.bg, които ще направят това решение по-лесно:

  1. Заложете на бяло, ако искате да добавите светлина.

За по-мек и по-светъл външен вид на стаята, винаги е добра идея да се спрете на бял или кремав цвят за щорите. По този начин ще влиза повече светлина в стаята. Това обикновено е най-честият избор за кухни или дневни, където е нужна много дневна светлина. Това не значи, че не можете да поставите такива щори и в спалнята си, особено ако обичате да ставате рано. Освен това, няма нищо по-изтънчено от семплия бял цвят.

  1. Щората трябва да съответства на стила на декора

Ако стилът на жилището Ви е натуралистичен, заложете на щори в естествени, земни цветове. Ако пък е по-съвременен, не се страхувайте от ярките цветове. Важно е да се избегне смесването на различни стилове, за да се създаде цялостен вид.

  1. Заложете на модерното усещане

Не се страхувайте да си поиграете с цветовете, ако жилището Ви е в модерен стил. Ако е удачно, може да помислите за избор на два различни цвята щори.

  1. Фокусна точка

Винаги за начало е важно да изберете фокусна точка, преди да започнете да планирате останалата част от декора. Това може да бъде стена или пък прозорец. Ако щорите ще бъдат фокусната точка на стаята, изборът на ярък цвят ще бъде чудесна идея. Не забравяйте да го съчетаете с други елементи от декора, за да създадете класно изглеждащо пространство, вместо цветна бъркотия.

  1. Ограничете се до максимум три цвята.

Единственото нещо, което трябва да избегнете, е да добавите твърде много цветове в една стая. Ако искате декорът да изглежда добре, най-удачният вариант е да се ограничите в максимум три различни цвята. По-светлите тонове ще създадат спокойна атмосфера, а смелите, ярки нюанси ще предложат по-модерно усещане. Избирайте разумно, за да не се налага скоро да сменяте щорите си.

Подходящият цвят за Вашите щори, ще направи пространството да изглежда по-светло, ако добавите светли тонове или по-тъмнo и уютно, ако изберете тъмните нюанси.

Не забравяйте, че всичко зависи от личния Ви стил и предпочитания. Няма точни правила, когато става въпрос за такъв избор. И все пак, горепосочените съвети могат да Ви насочат и да Ви помогнат за това решение.