Какво налага смяната на жилото на съединителя?

Ускоряването и спирането на автомобила зависят изцяло от съединителя. Това е онзи важен детайл от системата на вашето превозно средство с ръчно скоростно управление, който има сериозната задача да свърже или пък да раздели трансмисията и двигателя. Доста сложно звучи за онези от Вас, които и идея си нямат как е устроено превозното им средство, но днес ще се опитаме да обясним на простичък език каква точно е ролята на жилата за скорости и защо е толкова важно да не подценяваме някои важни симптоми, които колата ни дава. И така както вече стана ясно съединителя е много важна част и неговата задача е да позволява ускоряване или спиране на колата. Самия съединител се манипулира с помощта на педал. За да можете да предадете командата към двигателя задължително това става чрез натискането на педала на съединителя и преминаването през жило, което е част от системата на управлението на съединителя. Самите жила за съединител представляват здрава стоманена плетка, която е обвита с пластмаса. Това предпазва от замръзване, корозия и други проблеми, които могат да нарушат ефективната работа на жилото.скоростен лост

Безспорно в хода на експлоатация не е изключено да се повредят жилата на съединителя. Колкото повече се натиска педала толкова по-голямо натоварване понася жилото и по този начин то се износва. Задържането на повече от пет минути на педала на съединителя също може да е провокатор, който би предизвикал повреда и намеса на механик. Затова едно от нещата, на които ви учи инструктора, когато седнете зад волана и спрете на светофар е да изключите колата от скорост и да чакате зелената светлина само на спирачка. Така няма нужда да чакате две-три минути с натиснат педал на съединителя и да сте готови за потегляне.

Жилото на съединителя следва да се смени веднага ако забележите следните симптоми – трудности при натискане на педала на съединителя, имате чувството, че педала е стигнал наполовина и не можете да го натиснете до край, чуват се непривични шумове. Това са първите симптоми, че има нещо нередно и ето, че това налага спешна консултация с професионалисти, които да могат много бързо да реагират и да подменят повреденото жило на съединителя. Не бива да се подценява този проблем, защото е сериозен. Самата специфика на смяната на тази част е доста сложна затова не се опитвайте сами да поправяте автомобила си. тук имате нужда от експерт, който има опит и знае какви действия да предприеме. Има доста детайли за разглобяване за да се стигне до жилото, така че оставете целия процес в ръцете на професионален механик.