Плочки за баня в Стара Загора – какво се предлага

Изборът на плочки за баня може да бъде обезсърчаваща задача, тъй като има толкова много великолепни варианти. Откъде да започнете?

Добре е първо да се запознаете с цялата важна информация. За това заедно с опитните продавач-консултанти на магазин за плочки за баня от Баня Лукс в Стара Загора сме ви подготвили няколко кратки съвета над, които да помислите преди да се захванете с Вашия проект и да тръгнете на пазар.

Видове плочки: плюсове и минуси

Първото нещо, което трябва да разберете е, че всички плочки ще се мокрят. Това означава, че всяко парче, дори по стените, далеч от душ или мивка, трябва да може да издържа на влага. Порцелановите, керамичните и стъклените плочки са непорьозни и са подходящ избор. Мраморът обаче и много други естествени камъни са порести, и е по-добре да се избягват.

Top of Form

Bottom of Form

Ето какво още трябва да имате предвид:

Порцеланова плочка

Плюсове : Тази плочка не изисква сериозна поддръжка. Идеална е както за пода, така и за стените, тъй като повърхността абсорбира малко влага. Това означава, че издържа и на петна. Почистването става само със сапун и вода. Ето защо порцелановите плочки за баня в Стара Загора са предпочитан избор за много семейства.

Минуси : Един от големите недостатъци на порцелана е, че трудно се поставя. Материалът е много плътен, което прави прецизните разрязвания по-трудни и означава, че залепването на плочките отнема повече време.

Керамична плочка

Плюсове: Керамичните плочки за баня в Стара Загора се предлагат не само в класическите бели цветове, но и в голямо разнообразие от нюанси и шарки. Керамиката е изключително издръжлива. Често се използва на стената зад душа.

Минуси : Керамиката е по-мека от порцелана, така че не е добър вариант за пода в банята. Освен това не е толкова водоустойчива като порцелана.

Каменна плочка

Плюсове : Най-голямото предимство на каменните плочки за баня е тяхната уникалност и красота. Тези екологични плочки не са толкова хлъзгави като порцелана и керамиката, а тяхната издръжливост ги прави добър избор за стената зад душа.

Минуси : Киселина като оцет може да оцвети или повреди естествения камък, така че трябва да бъдете много внимателни при почистването. И тъй като камъкът се добива естествено, а не се изпича в пещ, той може да има малки естествени пукнатини, които с течение на времето се увеличават. Просто не забравяйте да запечатате плочките, за да са водоустойчиви.

Стъклена плочка

Плюсове : Стъклените плочки придават богат щрих на всяка баня. Тъй като са устойчиви на петна, мухъл и плесен, те са по-лесни за поддържане. Стъклените плочки за баня в Стара Загора се предлагат в голяма гама от цветове.

Минуси : Превъзходното усещане от стъклените плочки съответства с тяхната цена. Това е една от най-скъпите опции. Стъклото също така може да бъде сложно за полагане. Освен това лесно се надрасква, което означава, че под от стъклени плочки ще изглежда добре само няколко години.

Как да спестите пари от покупката на плочки за баня

Когато видите цените на всичко, свързано с модернизацията на дома, ще откриете, че преустройството на банята е един от най-големите разходи в цялата къща. Затова, преди да започнете търсенето на плочки за баня в Стара Загора, определете желания стил и се уверете, че няма да Ви омръзне през годините.

Един от начините да спестите пари е да не облицовате цялата баня от пода до тавана. Вместо това, сложете плочки само в областите, които наистина се нуждаят от тях, като душ, вана и мивка. Намерете алтернативи за покриване на другите области: например тапети, панели от регенерирана дървеса или хънтър.

Можете също така да използвате по-скъпи плочки само като акцент в банята си.

Стенни и подови плочки плочки за баня

Всяка подова плочка може да се монтира и на стените, но стенните плочки не винаги могат да се използват за пода, в зависимост от покритието им. Например, стъклената плочка не е подходяща, тъй като пода в банята става хлъзгав. Имайте предвид също, че по-меките керамични подови плочки могат да се напукат или да се оцветят с течение на времето. Това прави порцеланът най-добрият и предпочитан избор за подовите плочки в банята. Още един съвет – изберете една плочка, която се предлага в няколко размера и я използвайте за пода и стените, за да изглежда пространството по-голямо.

Съвети и трикове при избора на плочки за баня в Стара Загора

Точно както когато избирате боя, не забравяйте да вземете мостри на плочки. Всяко пространство има свое уникално осветление, цветове на стените и оформления, които могат да променят облика на плочката, в сравнение с това, която виждате в магазина.

И не забравяйте за фугирането. Нараства тенденцията за съчетаване на обикновени плочки с цветна фугираща смес като акцент. Например, използвайте фугираща смес в смели нюанси като оранжево, синьо и дори червено, за семпли бели или черни плочки. Контрастът създава неочаквано свеж вид.