Ще сложите ли  коженият стол в дома или според Вас мястото му е само в офиса?

Въпросът е малко провокативен, нали?! Но замислете се как би изглеждал кожен офис стол вкъщи. Интериорните дизайнери не са големи фенове на  този тип столове, тъй като те не се вписват толкова лесно в домашната визия. Те биха изглеждали добре в едно луксозно и шикозно жилище, което има по-аристократичен и внушителен вид. За офис обаче нещата са си точно по местата. Един масивен кожен стол говори сам за себе си. Внушава сигурност и успех. Създава удобство, комфорт и приятно усещане на този, който го използва.

Тази мебел ще се впише идеално и в собствения Ви дом, ако следвате няколко правила, които ще помогнат за правилния изглед на жилището. Така ще имате стил и лукс не само в офиса, но и вкъщи.

Правило 1

Направете го съвместим с декора у дома, променете цвета му така, че да изглежда, че винаги е бил там където искате да го поставите. Ако дома Ви е в стил СПА спокойно може да заложите на нежни сини, зелени или синьозелени багри. Ето имате още една зона, която с удоволствие ще използвате всеки ден. В повече ли Ви идва синьото, прекалено дръзко ли е за Вас? Тогава заложете на по-спокойни цветове. Вероятно Вашите нюанси са бежови, или пък млечно кафяво. С лекота може да избирате в различните варианти на кафявото – от класическо шоколадово до капучино. Изберете гамата, която най-много ще подхожда на интериора Ви. Споделете с близките си това невероятно изживяване, направете коженият стол желан за ползване от всички, които го видят.

Правило 2

Харесвате ли мебели, които изглеждат така все едно сега излизат от антикварен магазин? Пазара предлага голямо разнообразие от такива. Можете да избирате между състарени или пък антично изглеждащи кожени столове. Те са масивни и красиви. Внушават стил и лукс на помещението. Те са едновременно модерни и старинни. Предлагат се в най-разнообразни дизайни. С масивни дървени крака или люлеещ механизъм този кожен стол е подходящи са и за най-изтънчения вкус.  Техният чар се корени в начина по който изглеждат.

Класическите цветове, които са подходящи в случая са махагоновото червено или тъмно кафяво. Те придават една достолепност на самата мебел. Размерът ту има значение. Колкото по-голям толкова по-внушителен и удобен ще бъде той за сядане. Ключово значение има и това, че тези столове са изработени с висока ергономичност . Те имат функцията да обгръщат тялото и то да се чувства приятно и удобно. Така няма да се образува неприятно напрежение в гърба и кръста , а ще се чувствате отпочинали и спокойни. Освен, чете са особено комфортни за горната част на тялото вниманието е насочено и към седалищната част с помощта на т.нар. ес-образна форма. Предразполагат към опора и правилна стойка на тялото Ви.Когато избирате кожен стол за дома обърнете внимание на теглото на хората, които ще го използват, така допълнително ще подсигурите правилна позиция на тялото.

 Правило 3

Подходящи аксесоари към кожените столове. Такива са различните видове табуретки, които могат да създадат допълнително удобство и комфорт на тялото Ви. Спокойно бихте повдигнали краката си на тях и да си почините от дългият работен ден. Можете да добавите и възглавници. Не е задължително те също да са кожени, бихте могли да експериментирате с материите и размерите в зависимост от желанията Ви. Изберете красиви цветове и съчетайте с домашния интериор. Направете коженият стол неразделна част от жилището и се насладете на ползите, които Ви предлага.

Вашият коментар