Как да хидратираме сухата кожа през лятото

Когато чуете за суха кожа, сигурно я свързвате с температурите през зимата, които очевидно не й понасят добре. Макар и положението да не е толкова тежко през лятото, сухата кожа също има нужда от грижа, въпреки че климатът е по-влажен. Лятото може да й нанесе вреди, в следствие на потенциални виновници като прекомерното излагане на слънце и химикалите в басейните. Ето пет важни съвета, които да ви помогнат в грижата за сухата кожа през летните месеци.

СЪВЕТ № 1: ХИДРАТИРАЙТЕ КОЖАТА

Ако епидермисът ви е сух, вероятно имате арсенал от професионална козметика за суха кожа под ръка, за да я подхранвате и да се чувствате комфортно. Нанасяйте крема след почистване на кожата. Или ако е необходимо по няколко пъти на ден. Добър вариант за дълготрайна хидратация, са кремовете с термална вода. Те са с лека текстура, която помага за разпределянето и задържането на влагата във всички зони на лицето. В резултат на това, кожата ви ще изглежда по-свежа и лъчезарна.

СЪВЕТ № 2: НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ КЛИМАТИЗАЦИЯТА

Мислите, че парното е единственият изкуствен източник на въздух, който видимо изсушава кожата ви? Помислете отново. Климатиците също изсмукват влагата от въздуха, което може да доведе до суха кожа през лятото. Ако не можете да ги избягвате, просто се уверете, че кожата ви е хидратирана през целия ден.

СЪВЕТ № 3: ЕКСФОЛИРАЙТЕ

Отстранявайте мъртвите клетки от повърхността на кожата веднъж седмично с нежен ексфолиатор. Това спомага за изглаждане на кожата и за освежаване на тена. Но внимавайте да не прекалите, за да не изсушите още повече кожата си. Търсете ексфолиант от доказана марка професионална козметика за суха кожа като Beautyforce.

СЪВЕТ № 4: ХИДРАТИРАЙТЕ С МАСКА ЗА ЛИЦЕ

Хидратиращата маска ще добави влага към повърхността на вашата кожа. Изберете подходящата за вас, от различни серии професионална козметика.

СЪВЕТ № 5: ЗНАЧЕНИЕТО НА SPF

Вероятно вече знаете колко важно е да ползвате водоустойчив, широкоспектърен слънцезащитен крем със SPF 15 или повече, и то всеки ден. Когато температурите започват да се повишават, а вие да прекарвате повече време на открито, трябва да вземете мерки за защита от слънцето. Но не е достатъчно просто да поставите слънцезащитният продукт веднъж дневно. Трябва да нанасяте нов слой на всеки два часа. Сериите професионална козметика за суха кожа предлагат специални формули, без съдържание на алкохол, парабени и аромати.