Стара остъклена тераса – какви са вариантите

Съдбата на старата остъклена тераса предлага няколко вида решения

Ако сте от собствениците на стара остъклена с винкели тераса, вероятно вече обмисляте как да внесете промени. Повечето от тях са правени поне преди десетина години. Стъклата са прикрепени към конструкцията с маджун, който с времето започва да се рони.

Рано или късно обновлението се налага, независимо дали сте готови на грандиозни стъпки или се надявате да минете по-леко.

Най-лесно е, ако имате бюджет за генерална трансформация. Терасата може да стане част от стаята. Тогава ще ви трябва фирма за услугата кърти, чисти и извозва. Ще затворите напълно доскорошния балкон и ще разширите пространството на наличното помещение. Ако се касае за кухнята, може да запазите мястото на уредите си – печка, скара, но да добавите аспиратор. Винаги може да направите и разместване, разбира се, за да постигнете нова интериорна визия на жилището си.

Какви са другите варианти, ако нямате възможност за крупна инвестиция:

Смяна на маджуна с универсален силикон

Остарелият маджун изисква старателно почистване. Не бива да има остатъци от него, за да не спъват процеса по поставяне на силикона. В случая се избира универсален силикон, който може да понесе за известен период външните условия, но трябва да се прецени все пак средата и изложението.

Смяна на маджуна със санитарен силикон

Той е далеч по-издръжлив и устойчив на влага, както и на агресивните лъчи на слънцето. Ако считате, че е по-удачен за вашия случай, спрете се на санитарен силикон.

Някои съображения, които трябва да се имат предвид:

Ползвайте хартиено тиксо за зоните, които не искате да изцапате със силикон.

Тиксото отстранете след известна пауза от края на дейностите, когато силиконът „дръпне“, не по-рано.

Запълвайте внимателно фугите, не бързайте и полагайте по малко количество, а после повтаряйте, ако се налага. Така ще избегнете зацапването.

Търсете помощник, който да ви придържа или да ви подава нужните средства, не разчитайте само на собствените си сили.

Описаните заместители обикновено са сравнително недългосрочно решение. За предпочитане е да не подценявате състоянието на терасите, защото тяхната негодност се отразява и на останалата част от жилището. Ако не са изолирани добре или измазани качествено, може да се стигне до по-трайни вътрешни поражения.

Не е задължително да усвоявате терасата към стаята, въпреки че това е отличен практичен избор. Може просто да се подмени цялостно съществуващата дограма и да се създаде по-съвременна дизайнерска концепция при изпълнението на проекта. В резултат ще се радвате едновременно, както на удобство, така и на модерно излъчване.

Запознайте се със строително-ремонтните кърти, чисти и изовзва услуги на Kartachi.org