Топ световни тенденции в обзавеждането за баня, които вече намираме и в родните жилища

Въпреки, че типичният българин, обикновено, предпочита стандартното и родното, напоследък той до такава степен е готов да се разчупи, че го прави дори и в собствения си дом. Доказателство за това е фактът, че много световни тенденции навлязоха с бясна скорост в съвременното родно обзавеждане за баня. А кои са тези топ тенденции, ще разберете в следващите редове:

  1. Текстил в банята

Текстилният дизайн на банята не е нещо ново за европейските и азиатските страни, затова пък у нас той тепърва започва да набира популярност. Става въпрос за лепене на тапети вместо поставяне на плочки, старателно обсипване на пода с пухкави килимчета за баня, а даже и прилежно орнаментирани с текстил мебели за баня.

  1. Камъкът в новата българска баня

Класическият фаянс продължава да е топ за банята в България, но не по-малко интерес събужда и идеята за обзавеждането на мокрото помещение с камък. Каменните стени, плочи и отделни конструкции придават страхотен рустик стил на банята, а с това тя става още по-уютна, топла на вид и свежа!

  1. Жив живот в банята

Наличието на стенни растения в банята не е нещо типично у нас, но пък навънка то е доста практична опция за евтина и лесна декорация в това помещение. Все по-често и нашите домакини прибягват до похвата, а тези, които не могат да се осмелят, залагат на обзавеждане в растителен стил, като избират плочки с цветя, декорация с орнаменти в стил градина и дори килимчета тип изкуствена цветя.

  1. Минимализмът в банята – тотален хит у нас

Истината е, че той върви към статуса демоде в чуждестранните агенции за интериор на баня, но пък у нас тепърва започваме да го преоткриваме. Въпреки че много бани на родна почва са малки и не особено функционални, нашенци са склонни да ги оставят полупразни, за да запазят идеята за простор и свежест в дизайна.

  1. Предмети без причина

Има една много интересна тенденция в интериора на баните напоследък и тя е да се поставят нетипични предмети в банята. Говорим за наистина нетипични – Бароково кресло, музикален инструмент, старо колело или реставрирана стара шевна машина под формата на тоалетка и каквото още се сетите в този дух. Ако идеята ви допада и имате достатъчно място, което не трябва да бъде запълвано със задължителни функционални предмети като  мивка, шкаф, душ или вана, гмурнете се в предизвикателството и я пробвайте и във вашето жилище!

Новите световни тенденции, които с пълна пара напират да влезнат и в родните бани са идеален начин да разчупим не само вижданията си за интериора, но и за нашия начин на живот. А ние, определено, имаме нужда от това, не мислите ли?