Кои са основните три уреда за вграждане, които трабва да притежавате в кухнята

Предварителната подготовка и получаване на информация, свързана с уредите за вграждане, които ще купуваме за новата си кухня биха ни спестили редица главоболия. Видове уреди, място за позициониране, монтаж, енергиен клас. Това са дребни, но пък особено важни акценти, върху които е добре да помислим преди да вземем окончателно решение. не само защото са изключително модерни и привлекателни като интериорна концепция, но уредите за вграждане се оказват, че притежават множество качества, които се грижат подобаващо за нашия комфорт дори при досадни ангажименти свързани с готвене миене на посуда и други домакински работи. В следващите редове ще представим главните уреди за вграждане, които могат значително да подобрят фунциалността и практическото приложение на кухнята ви.

Плот за вграждане – на първо място при използване в кухненската зона

Без какво не можете в кухнята ако ли не без котлоните. Готвенето е ежедневие за много български домакинства. За закуска палачинки, за обед омлет, а за вечеря вкусни пържоли на грил тиган. И ето, че уреда, който използвате за да приготвите всичко това са именно котлоните. А знаете ли, че плотовете за вграждане са едно революционно откритите, с което не просто готвите, а се превръщате в шеф готвач с феноменални способности? Причините са в това, че иновативните плотове за вграждане притежават редица предимства:

 • Лесни са за управление;Кухня
 • Настройват се спрямо ястието, което ще готвите;
 • Високо ниво на икономичност, защото плота загрява буквално за секунди и придава топлината на съда мигновенно;
 • Практични и лесни за поддръжка.

Домакините дори без особен опит в готвенето могат да се справят отлично и да изненадат с кулинарните си умения не само семейството, но и гостите, които сте поканили.

Фурната – здравословния начин да сготвите нещо вкусно

На второ място по важност сред иновативните уреди за вграждане се нарежда фурната. Безспорните естетични акценти тук няма как да не останат незабелязани. Идеята на производителите е да дадат възможност на потребителите да монтират този вграден уред или на нивото на очите или под плота. Без значение който вариант бихте избрали то имайте предвид, че адаптивността и ефективността са налице. Няма никаква опасност фурната да нагрява обзавеждането, тъй като е термично изолирана и по този начин от своя страна се елиминира загубата на топлина, която всъщност е важна за храната, а не за заобикалящите мебели.

За да направите правилен избор на фурна за вграждане обърнете внимание на нейните функции:

 • Използване на автоматични програми в зависимост от вида на храната;
 • Самопочистване;
 • Сензорно настройване;
 • Телескопични водачи за тавите и скарите;
 • Икономична работа на газ, ток или комбинирана и т.нат.

Невероятни са опциите, които представят производители и търговци на уреди за вграждане, а пример за богата гама от такива продукти са именно фурните.

Миялната машина – номер три от важните уреди за вграждане

Съвременната жена знае как да оползотворява пълноценно времето си. и ако може да си спести такова от миенето на чинии то вярвайте, че няма да го пропусне. Сред най-досадните домашни ангажименти се окозва именно миенето на чинии, прибори, тави, тигани и т.нат. А лекотата, с която една миялна машина се използва определено няма как да бъде подценено. Вградените миялни са там, въпреки че са дискретно скрити зад шкаф, който е част от кухненското обзавеждане. Това са най-практичните уреди, които всъщност ни спестяват не само усилия, но също така:

 • Спестяват време;
 • Намаляват количеството вода за измиване на посудата;
 • Използват минимално количество препарат;
 • Енергийните разходи за електричество са повече от минимални.

Естетика, синхрон, удобство – ползването на вградена миялна машина със сигурност ще бъде оценено и от вашето домакинство.

Освен тези важни уреди за вграждане имайте предвид, че много голям процент от потребителите добавят също хладилник, микровълнова, аспиратор с опция за вграждане. Така успяват да подобрят значително кухненския облик и да акцентират на естетиката в работната зона.