Защо вертикалните щори са по-добро решение за слънцезащита на дома?

Приятно осветеното жилище определено предизвиква невероятно усещане за уют и екзотика. Но дали прекомерното слънце и адска жега са част от картинката на така наречения мечтан дом? Едва ли ще останете очаровани от факта, че апартамента с южно изложение целодневно е подложен на яркото слънце, което оказва доста негативно отражение върху мебелите и техните цветове. Знаете, че когато една текстилна материя е изложена на непрекъснато слънцегреене то със сигурност яркостта на нюанса намалява. И ето я тук ролята на щорите, които се грижат не само за защита от силното слънце, но създават и изключително приятно усещане в интериора. Какви щори обаче да си поръчаме – вертикални или хоризонтални? Практиката показва, че и двата модела са максимално ефективни особено когато става въпрос за добра слънцезащита. Хоризонталните щори са присъщи за офиси и друг тип помещения. Когато обаче търсите някакво елегантно решение за дома си ви препоръчваме вертикални щори. Тяхната роля е не само в начина, по който пропускат светлината съобразно контрола, който осъществяваме, а освен това са и супер елегантни що се отнася до увеличаване обема на помещението и създаването на удивително стилна обстановка.щори вертикални

Ако желаете да избягате от хорските погледи и същевременно с това обичате сутрин слънчевите лъчи да ви галят по лицето то с помощта на вертикалните щори лесно постигате желания резултат. Вертикалните щори могат да бъдат в различни стилове и вид. Най-модерните решения са под формата а ленти, които с помощта на механизъм се настройват съобразно желанието ни за пропускане на светлина. Тъй като вертикалните щори се предлагат в огромен цветови диапазон можете да изберете такива които идеално да паснат на домашната обстановка. Не са малко клиентите ,които дори предпочитат да изберат различни цветови комбинации, които да създадат приятно настроение и емоция във всяко едно помещение.

Причините да си поръчате вертикални щори са многобройни. Ефективната слънцезащита, приятна обстановка, разнообразие от десени и платове, от които се изработват и още много други са в основата на това да изберете именно вертикални продукти за слънцезащитата на помещенията и във вашия дом. Фирмите, които предлагат изработката на щори от вертикални текстилни платове предоставят избор от различни класове. Препоръчваме да заложите на такива ,които са антистатични и не позволяват задържането на прах. В стаи, в които се спи това е препоръчително от гледна точка на избягване на вредните миниатюрни частици, които проникват в тялото ни чрез вдишване.  Лесни за поддръжка и с възможност за частично филтриране на светлината вертикалните щори са напълно разумно и правилно инвестиционно решение и за вашето жилище.