Какви заместители на цигарите съществуват на пазара?

В днешно време можем да попаднем на редица аналози на конвекционалните цигари, които безспорно са супер вредни и затова не препоръчваме на никой да опитва от тях! Сред тях са електронните им варианти, добре познатите ни лули, също както и иновацията сред тютюневите изделия – цигарите с нагряване, които доста хора вече употребяват. Кой от всички тези варианти, обаче, е най-безвреден, най-щадящ здравето ни и най-бюджетен, си остава истинска загадка сред потребителите. Рекламни съобщения се опитват да ни убедят, че един си какво си заслужава най-много, но ние си оставаме скептични по отношение на каквото и да било, тъй като трудно можем да скъсаме със старото и да опитаме нещо ново…

Добър пример за това са цигарите, които всеки 2-ри българин пуши и не рядко това продължава и цял живот. Наистина доста лоша статистика, тъй като България заема челните места по употреба на тютюневи изделия и надали това би се променило скоро. Дори и да се наблюдава увеличение на цените за цигари, това по никакъв начин не спира заклетият пушач да си купува отново и отново дневния пакет с тютюневи изделия, които не само влошават сериозно здравето му, ами и драстично удрят по бюджета. Сами си направете равносметката!

Една идея по-безвредни са лулите, които могат да бъдат пушени и не всеки ден. Те имат малко ретро излъчване и се купуват предимно от мъже. Навремето нашите предци са използвали масово този вид изобретение на пристрастения към никотина човешки ум, като тенденция продължава и до днес, но в по-редки случаи. Както вече казахме, най-масови са конвекционалните цигари и електронните им варианти, като отново Ви съветваме да не опитвате от нито едни от тях, защото всички те водят до дългогодишно пристрастяване.

Ако обаче не можете да скъсате със стария си и безспорно много лош навик да пушите обикновени цигари, поне си купете красива табакера, която да не Ви напомня за болестите, които могат да Ви сполетят от ежедневната употреба на тютюн и всички „екстри“ към него. От известно време на всички кутии с цигари има стряскащи картинки, визуализирайки тежко болни хора в следствие на цигарите. И когато и Вие самите знаете какво може да Ви се случи, тези „намеци“ допълнително Ви карат да се чувствате виновни и безсилни срещу никотиновата си зависимост. Затова ги има табакерите – да неутрализират до известна степен негативните последствия върху психиката Ви, появили си заради драматичните картинки на всяка една кутия с цигари, продавана в магазина. Ако пък не знаете от къде да си купите такова приспособление, посетете магазин obeci.bg и дори си вземете и някакво бижу, за да разведрите ежедневието си и за да го направите една идея по-красиво!