Защо да тренирате Тай Чи?

Най-голямото удоволствие за малки и големи е спорта. А знаете ли, че днес имате възможност да тренирате заедно цялото семейство. Като се има предвид напрегнатото ежедневие на семействата, които ежедневно се борят с трафика в София едно подобно занимание наистина би било добре дошло. Днес ще се опитаме да ви представим предимствата на китайско бойно изкуство, което освен тонизиране на тялото се грижи за психичното равновесие и подобряване на здравето. Със сигурност сте чували за Тай Чи и милионите последователи, които има по цял сват.  На първо място можем да кажем, че основния приоритет на този спорт е именно факта, че не се нуждаете от специална екипировка и оборудване. За да се включите в тай чи тренировки в София просто намерете най-близката до Вас школа. Хубавото е, че за да се впуснете в това начинание не е нужна предварителна подготовка и няма ограничения за възрастта. Реално дори детето ви да е на 3-4 години или повече, дали е тийнейджър и без да има значение и вие на колко години сте то можете да тренирате заедно  и да се забавлявате.

Тренировките по Тай Чи на първо място имат за цел да се отърсите от стреса и напрежението. Характерно за бойното изкуство е извършването на плавни движения с умерена отсеченост. При тренирането на китайското бойно изкуство имате възможност за тонизиране на цялото тяло. Движението винаги се извършва под контрола на мисълта, което повишава концентрацията и създава уравновесеност и хармония. Именно в това се състои основната роля на Тай Чи – не да ви направи безупречни бойци, а да се стремите да повишите своите интелектуални способности и максимално да подобрите физическото си здравословно състояние.

В школите в София, в които се провеждат тренировките по Тай Чи се отличават с перфектна среда. Тук няма да видите сериозни фитнес уреди, а спокойствие, комфорт и удобства.  С оглед избягването на травми при усвояването на различни техники по време на трениране се използват удобни настилки, които са омекотени и не позволяват да се нараните. Идеята все пак на тренировките да тонизирате тялото и духа, а не да си навлечете допълнителни травми, които да искат лекарска намеса.  Провеждането на тренировките е през почивните дни, когато човек има възможност да се отпусне и да се наслади на обучението. Здраве за цялото семейство е мисията на школите по тай чи у нас. Изкуството е преподавано от древността и несъмнено неговите предимства са не само като основно средство за самоотбрана, а също така и като аспект за психическо и физическо здраве.