Изисканост и стил вече почти век – авиаторски слънчеви очила

Модата при авиаторският модел слънчеви очила датира още от шестдесетте години на миналият век. Тогава за да се подобри работата на американските военно въздушни сили и пилотите на пътническите самолети компания прави дарение като произвежда именно този модел. Така всъщност те стават доста популярни, защото мъже с униформи и слънчеви елегантни очила имат наистина доста сексапилен вид. Разбира се основната идея за създаването им не е да ги направи по-привлекателни, а да ги защити от ярките слънчеви лъчи, с които те имат пряк контакт докато са в небето. Доста от пилотиращите самолети са се оплаквали от силни отблясъци и загуба на ориентация по време на полетите. Така са били потенциално застрашени от сблъсък с птици и дори други самолети.

Формата на очила авиатор – слънчеви е бъбрековидна и затова те са още известни и като очила бъбрек. Те обхващат голяма част от окото и така не позволяват на светлината дори да влияе на периферното зрение.Тогава модела не е притежавал максимална защита от ултравиолетовите лъчи, но с технологичното израстване и добавянето на множество допълнителни екстри към стъклата на слънчевите модели и при очила авиатор – слънчеви се наблюдават повишаване на качеството и сигурността, която осигуряват.

Модата  и масовата употреба на очила авиатор – слънчеви всъщност се популяризира няколко години по-късно. Те стават толкова масови, че всеки втори който носи слънчеви очила използва именно модела авиатор. Разбира се основна роля за това те да станат толкова актуални и модерни имат пилотите и звездите от Холивуд, които не са пропускали да снимат кадри от всякакви сцени именно с главните актьори носещи очила авиатор – слънчеви.  Това са един от най-класическите и вечни модели аксесоари. Дори и днес те не слизат от червеният килим и са толкова популярни както сред мъжете така и сред дамите. Те са унисекс модел, който дори децата носят.

Лято 2016 се характеризират с разнообразие от цветове. Естествено, че и очила авиатор – слънчеви присъстват в модните тенденции, които са особено привлекателни за този сезон. Приятна визия и цветни огледални стъкла ни предлагат водещите брандове в производството на маркови очила авиатор – слънчеви. Дори да имате други модели то в арсенала Ви от аксесоари със сигурност има и чифт бъбрековидни очила. Те са модерни от деня, в който са създадени и до днес не са изгубили и дори за миг част от своята актуалност и значимост. Избирайте такива единствено от доказани търговци, които биха гарантирали сто процентна защита за Вашето зрение.