Има ли значение какъв вид почистваща козметика използвате

За много хора козметиката е понятие, което включва океан от продукти за грижа за тялото, хигиена, аромати, разкрасяване. Повече внимание се обръща на покупката на парфюм отколкото на пилинг за кожа или тяло, което се оказва съществена грешка. Много експерти от козметичния бранш съветват да не подценявате силата на почистващата козметика, тъй като нейната роля е да даде своеобразен рестарт и да подготви кожата за пълноценна почивка и регенериране.

Почистващи козметични продукти

Списъка с продукти за почистване на кожата на лицето и тялото е доста дълъг. За а изберете подходящия за вас първо е важно да бъде определен типа на кожата ви:

  • Суха;
  • Мазна;
  • Нормална;
  • Склонна към омазняване.

На всеки един от почистващите продукти е изписано за какъв тип кожа са като целта е да е избегнат прекомерно изсушаване или омазняване и така нареченото „лъщене“. Следва да ви запознаем с продукти за почистване, които е добре да използвате в ежедневието си. преди нанасяне на грим и след отстраняването употребата на почистваща козметика е задължителна с оглед на това да се погрижите за нормализиране на състоянието на Ph.

Вариантите са селектирани в следния ред:

  • Измиващи козметични продуктиСапун

Тук имате доста богат избор от почистваща пяна, нежен сапун с неутрално Ph. Ролята на сапуните и пяната е да премахне излишната мазнина от лицето и тялото. Дори е възможно да усетите леко стягане, което е в следствие на изсушаващите съставки на измиващите продукти. Освен мазнината с правилната измиваща козметика ще отстраните прах и всякакви други замърсявани, които са натрупани като невидим слой върху кожата;

  • Почистващ лосион или тоалетно мляко

След като вече сте използвали сапун и пяна е време да върнете еластичността на кожата. Ползването на тоалетно мляко или лосион имат за цел да намалят това опъване, което усещате след сапуна. Омекотяването и възстановяването са един невероятен благодат, който ще изпитате от нежното приложение на леката текстура;

  • Ексфолианти

В борбата с черните токи, мъртвия слой кожа едни от най-ефективните почистващи продукти се оказват именно ексфолиантите. Те са абразивни и ролята им е деликатно да премахнат повърхностния „мъртъв“ слой на кожата. Така ще разкриете сияен тен и свежест. Ексфолирането на кожата на тялото и лицето следва да се провежда по указанията на козметичния продукт и да се избягва твърде агресивното им приложение.

Козметиката за почистване е подценявана, но нейната роля има ключово решение за това кожата на лицето и тялото да изглежда бляскава, млада и свежа. За да се насладите на ефективно тонизиране и почистване избирайте само най-доброто, което се предлага на пазара.